Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniesiems Lietuvos mokslininkams – stažuotės Šveicarijoje

Lietuvos doktorantai ir jauni mokslininkai kviečiami stažuotis Šveicarijos mokslo ir studijų institucijose. Į Lietuvos mokslo jaunimą per penkerius metus iš viso planuojama investuoti beveik 9 mln. litų.
Chemijos laboratorijoje
Chemijos laboratorijoje / Gamintojo nuotr.

Stipendijas stažuotėms gali gauti visų mokslo sričių jaunieji tyrėjai – Lietuvos mokslo ir studijų institucijų doktorantai bei jauni mokslininkai, turintys daktaro laipsnį. Jauni mokslo daktarai Šveicarijoje gali stažuotis nuo pusės iki pusantrų metų, doktorantai – iki 2 metų. Laimėjus konkursą taip pat skiriamas finansavimas stažuotojų ir jų vadovų kelionėms ir dalyvavimui mokslo renginiuose.

Šveicarijos stipendijų fondas kviečia teikti paraiškas stažuotėms pagal naujų Europos Sąjungos valstybių narių ir Šveicarijos tyrėjų mainų programą. Paraiškas galima teikti iki 2013 m. balandžio 1 d.

Per trejus stipendijų programos įgyvendinimo metus stažuotėms jau paskirta daugiau nei 4 mln. litų. Galimybę stažuotis Šveicarijoje gavo 19 jaunųjų Lietuvos mokslininkų: 10 doktorantų ir 9 mokslų daktarai; dvylika iš jų – fizinių ir biotechnologijos mokslų, septyni – socialinių ir humanitarinių mokslų atstovai. Dažniausiai jaunieji tyrėjai stažuotėms renkasi Ciuricho ir Ženevos universitetus.

Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, kurių atstovai pasinaudojo stažuočių galimybe, ratas platus. Šveicarijoje stažavosi arba šiuo metu stažuojasi septyni jauni tyrėjai iš Vilniaus universiteto, trys iš Kauno technologijos universiteto, po du – iš Mykolo Romerio, Lietuvos sveikatos mokslų ir Vytauto Didžiojo universitetų, po vieną – iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Fizinių ir technologijos mokslų centro ir Inovatyvios medicinos centro.

Lietuvos jaunųjų tyrėjų stažuotės Šveicarijoje – tai dalis plačios Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos, kuria siekiama mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus išsiplėtusioje Europos Sąjungoje. Šiam tikslui per penkerius metus Lietuvai skiriama iš viso apie 200 mln. litų, arba apie 40 mln. litų kasmet.

Išsami informacija: http://www.lmt.lt/lt/naujienos/kvietimai/sveicarijos-stipendiju-fondo-auux.html

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius