-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje rastas didžiausias pasaulyje vandens vabzdys

Mokslas dar turi nustatyti milijonus gyvių ir augalų rūšių. Kasmet aptinkama vien tūkstančiai vabzdžių, tačiau jie retai kada būna tokie dideli kaip „Megaloptera“, rastas Kinijos Sičuano provincijoje.
Didžiausio pasaulyje vandens vabzdžio Megaloptera ilgis išskleidus sparnus siekia 21 cm
Didžiausio pasaulyje vandens vabzdžio Megaloptera ilgis išskleidus sparnus siekia 21 cm / China News Service/ Zhong nuotr.
Temos: 2 Vabzdžiai Kinija

Informacijos apie naująją vabzdžių rūšį, bent jau angliškoje spaudoje, kol kas yra nedaug. Šiam vabzdžiui dar trūksta ir oficialaus pavadinimo. Tačiau iš nuotraukų galima spręsti, kad jo ilgis išskleidus sparnus yra 21 cm, rašo iflscience.com.

Tačiau iš nuotraukų galima spręsti, kad jo ilgis išskleidus sparnus yra 21 cm

Kaip teigia „Scientific American“, didžiausios vabzdžių rūšys skirsis priklausomai nuo to, pagal ką juos grupuosime: dydį, svorį, ūgį, plotį. „Megalopetra“ pramintas vabzdys nėra didžiausias nė vienoje šių kategorijų, tačiau jis  didžiausias iš visų vandens vabzdžių.

Žinoma, kad didžiąją dalį gyvenimo „Megaloptera“ praleidžia gyvendamas kaip lerva vandenyje ir pakyla tuomet, kai virsta lėliuke drėgname dirvožemyje arba rąstuose.

Jų suaugusiųjų gyvenimo trukmė yra labai nedidelė ir visas vabzdžio gyvenimas susijęs su poravimusi. Nepaisant didelio apatinio žandikaulio, kuris padėtų nesunkiai susirasti maisto, „Magaloptera“ valgo labai nedaug. Žandikaulis yra skirtas vyriškos giminės vabzdžiams pasirodyti prieš moterišką, ir laikytis prie savo išrinktojo vabzdžio.

Šie vabzdžiai yra labai menkai ištirti dėl itin trumpo gyvenimo ir dėl to, kad jų lervos mėgsta drumzlinus vandenis, į kuriuos žmonės retai kada užklysta. Vabzdžiai žmonėms nepavojingi.

Apie šiuos vabzdžius žinoma dar ir tai, kad jie iš visų vabzdžių rūšių mažiausiai skiriasi nuo to, kaip atrodo šio padaro lerva ir kaip atrodo suaugęs vabzdys.

Vabzdys rastas per ekspediciją į Sičuano provincijoje esančius kalnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius