-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kitą savaitę Vilniuje pranešimą skaitys 2016 metų Nobelio premijos laureatas

Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre vyks 60-oji tarptautinė fizikos ir gamtos mokslų studentų konferencija „Open Readings 2017“. Kovo 14–17 dienomis į Saulėtekio slėnį atvyks daugiau nei 350 jaunųjų mokslininkų daugiau nei iš 20 šalių, o tarp kviestinių pranešėjų – 2016 m. Nobelio premijos laureatas Benas Feringa, rašoma pranešime spaudai.
Benas Feringa
Benas Feringa / E.Spaargaren nuotr.

„Ši konferencija yra unikali platforma norintiems siekti mokslinio kelio. Visų pakopų fizikos, chemijos, biologijos ir kitų sričių studentai pristatys savo mokslinius pasiekimus žodinėse ir stendinėse sesijose, dalinsis savo patirtimi ir mokysis iš aukščiausio lygio kviestinių pranešėjų“, – teigia konferencijos organizatorius Jonas Berzinis.

Konferencijoje pranešimus skaitys ne tik Nobelio premijos laureatas, bet ir daug kitų nemažiau mokslo pasaulyje žinomų asmenų: visatos paslaptis atskleis ilgametis CERN teorinio skyriaus vedlys Johnas Ellisas, savo pasiekimais dalinsis fotoninių šviesolaidžių išradėjas Philipas Russellas ir terahercinių technologijų pradininkas Xi-Cheng Zhangas, gravitacinių bangų atradimo bendraautorius Eugenio Coccia, vienas daugiausiai cituojamų chemikų pasaulyje – revoliucinių saulės elementų kūrėjas Michaelas Graetzelis, nanotechnologė Naomi Halas, siekianti panaudoti nanodaleles vėžio gydymui, Frederikas Claeyssensas, kuriantis struktūras audinių kūrimui, bei Robinas Lovell-Badge'as, pristatysiantis naujausias genų redagavimo galimybes.

„Kviečiant pranešėjus pagrindinis dėmesys buvo atkreiptas ne tik į jų cituojamumą ar apdovanojimus, o būtent į gebėjimą perteikti mokslą auditorijai“, – teigia J.Berzinis, savo žodžius papildydamas: „Žmogų geriausiai motyvuoja kito žmogaus pavyzdys, o esamas kviestinių pranešėjų kolektyvas yra geriausias pavyzdys kiekvienam.“

Konferencija yra atvira ne tik studentams, bet ir visiems mokslo entuziastams. Negalintys atvykti kviečiami stebėti kviestinių pranešėjų paskaitas tiesiogiai internetu.

Organizatorių nuotr./Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų centras
Organizatorių nuotr./Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų centras

Tarptautinę fizikos ir gamtos mokslų studentų konferenciją „Open Readings 2017“ organizuoja VU Fizikos fakulteto Studentų mokslinė draugija, VU OSA ir SPIE studentų skyriai, Fizinių ir technologijos mokslų centras. Konferencija vyks kovo 14-17 dienomis Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius