Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija ir JAV pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityse

Lenkija ir Jungtinės Valstijos pasirašė susitarimą ateinančius 10 metų stiprinti dvišalį bendradarbiavimą mokslo ir technologijų srityse, antradienį pranešė lenkų visuomeninis radijas.
Susitarimas
Susitarimas / 123RF nuotr.

„Tai labai svarbi diena Lenkijos mokslui ir, taip pat, Lenkijos ekonomikai bei Lenkijai kaip valstybei“, – sakė lenkų vicepremjeras Jaroslawas Gowinas, Vašingtone pasirašydamas susitarimą drauge su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju politiniams reikalams Thomasu A.Shannonu.

J.Gowinas, kuris taip pat yra Lenkijos mokslo ir aukštojo mokslo ministras, sakė, kad susitarimas su Jungtinėmis Valstijomis, „didžiausia pasaulyje mokslo jėgaine”, suteikia „puikią progą lenkų tyrimų centrams, universitetams ir mokslininkams“.

Jis pridūrė, kad susitarimas žymi „Lenkijos ir Amerikos bendradarbiavimo mokslo ir verslo, taip pat gynybos srityse kitos fazės pradžią“.

Th. A.Shannonas sakė, kad Jungtinės Valstijos ir Lenkija puoselėja tas pačias vertybes ir yra įsipareigojusios suteikti piliečiams geresnes verslo galimybes.

JAV valstybės departamentas prieš pasirašymo ceremoniją nurodė, kad JAV ir Lenkijos susitarimas dėl bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityse „akcentuoja abipusį įsipareigojimą skatinti mokslinius tyrimus Amerikos ir Lenkijos žmonių labui, stiprinti mūsų oficialius santykius mokslo ir technologijų srityse, kurie tęsiasi pastaruosius 45 metus“.

Valstybės departamentas taip pat nurodė, kad susitarimu skatinami „bendri tyrimai, programos, moksliniai seminarai, konferencijos ir keitimasis mokslo bei techniniais duomenimis fundamentinių tyrimų, taikomųjų mokslų ir vystymo, inovacijų veiklos srityse”.

J.Gowinas pirmadienį pradėjo keturių dienų vizitą Jungtinėse Valstijose, kur derėsis dėl glaudesnių mokslo ir verslo ryšių. Tarp jį lydinčių pareigūnų yra verslumo ir technologijų ministrė Jadwiga Emilewicz.

Pirmadienį Vašingtone J.Gowinas dalyvavo naujų Lenkijos prekybos rūmų Jungtinėse Valstijose oficialiame atidaryme.

Lenkijos prekyba su JAV pernai sudarė rekordinius 12,7 mlrd. dolerių (10,4 mlrd. eurų), nurodo Lenkijos centrinis statistikos biuras. 2016 metais šis skaičius buvo 10,4 mlrd. dolerių (8,5 mlrd. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius