-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviški lazeriai „akina“ pasaulinio lygio profesionalus

Lietuva tarptautinėje fotonikos rinkoje yra matomas žaidėjas ir nors šiuo metu rinkai šalies bendrovės dažniausia tiekia nišinę produkciją, ateityje Lietuvos svarba rinkoje tik augs, tikina pasaulinio lygio sektoriaus profesionalai, konferencijos „EPIC Executive Meeting on Lasers and Material Processing“ metu viešėję Vilniuje.
Eksplos lazeriai
Eksplos lazeriai

„Lietuvos bendrovės yra nedidelės, todėl negali konkuruoti su pasaulinės rinkos milžinėmis. Tačiau su turimais ištekliais jos padaro neįtikėtinai daug. Jos kuria išskirtinius produktus, koncentruojasi į nišines rinkas ir ten užima tvirtas pozicijas. Pavyzdžiui, nuvykęs į Indiją, kurioje greitai vyks gamybos proveržis ir kur reikia būtų būti jau šiandien, aš matau Lietuvos bendroves“, – teigia Vokietijos lazerių bendrovės „Dilas“ technologijų vadovas Jensas Biesenbachas.

Ne vieną kartą Lietuvoje viešėjęs Jungtinių Amerikos Valstijų bendrovės „nLight“ globalių operacijų vadovas Lynnas Sheenanas pastebi, kad Lietuvos bendrovės ir kartu visa industrija, vystydama tyrimų ekosistemą, sparčiai tampa vienais iš lazerių technologijos rinkos lyderių, rašoma „Investuok Lietuvoje“ pranešime spaudai.

„Lankantis Lietuvoje man įdomu stebėti, kaip šalies bendrovės, buvusios komponentų tiekėjomis kitoms industrijos įmonėms, tampa integruotų sistemų gamintojomis ir sudėtingų mechanizuotų sprendimų kūrėjomis“, – pastebi fotonikos industrijos ekspertas.

Europos fotonikos pramonės konsorciumo generalinis direktorius Carlosas Lee, ketvirtą kartą lankęsis Lietuvoje, pastebi, kad Lietuvos stiprybė – universitetai bei tyrimų ir eksperimentinės veiklos centrai, kurie padeda į industriją įsilieti naujoms bendrovėms.

„Lietuvos lazerių industrija nėra statiška. Visame pasaulyje sėkmingai dirba brandžios šalies įmonės, tokios kaip „Altechna“ ar „Ekspla“, tačiau industrija nuolat atsijaunina, nes atsiranda jaunų bendrovių, kurios kuria naujus dalykus ir nori juos pristatyti pasauliui. Taigi šalies lazerių industrija nuolat vystosi, auga“, – pastebi C. Lee.

L. Sheenano teigimu, žvelgiant į Lietuvos lazerių industrijos praeities pasiekimus ir ilgalaikę valstybės strategiją, atrodo, kad šalies bendrovės dirba būtent tose srityse, kuriose jos turi perspektyvą pasiekti puikių rezultatų ateityje.

„Industrijos ateitis Lietuvoje neabejotinai šviesi. Viešint Vilniuje mane maloniai nustebino ne tik verslo, bet ir viešojo sektoriaus organizacijų – tokių kaip „Investuok Lietuvoje“ ir Vilniaus miesto savivaldybės – ryžtas siekti ilgalaikės sėkmės. Tai energija, reikalinga pritraukti klientus kituose regionuose“, – teigia L. Sheenanas.

Be to, konferencijos dalyviai atkreipė dėmesį ir į stiprų šalies fotonikos klasterį. Šiuo Lietuvos lazerių asociacija vieniją daugiau nei 20 sektoriaus bendrovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius