Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono kanalizacija „išgelbėta“ nuo 130 tonų „riebalų ledkalnio“

Po devynias savaites trukusių darbų Londono rytinėje dalyje pagaliau pašalintas 150 metrų ilgio ir 130 tonų svorio kamštis, kurį žiniasklaida praminė „riebalų ledkalniu“, pranešė vietos pareigūnai, kuriuos citavo transliuotojas BBC.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši kieta sustingusių riebalų, drėgnų servetėlių ir sauskelnių masė buvo aptikta karalienės Viktorijos laikų kanalizacijos kanale Vaitčepelo rajone rugsėjį.

Bendrovės „Thames Water“ darbuotojams teko daugiau nei du mėnesius šalinti šį kamštį. Iš viso dirbo aštuoni darbininkai, kuriems darbų pabaigoje teko darbuotis kastuvais.

Bendrovės vadovas Alexas Saundersas pranešė, kad „monstras galutinai nugalėtas“. Kovą su šiuo „riebalų ledkalniu“ jis pavadino „viena iš šlykščiausių“.

Specialistai sako, kad toks didžiulis kamštis kanalizacijoje susidarė pirmiausia dėl Britanijos gyventojų pomėgio kepti maistą aliejuje ar taukuose ir vėliau dar karštus riebalus išpilti į kriauklę. Šie riebalai kažkur giliai kanalizacijoje vėliau sėkmingai sustingsta, „suakmenėja“ ir blokuoja vandens tekėjimą.

Be to, žmonės dažnai nuleidžia į tualetą drėgnų servetėlių, moteriškos higienos priemonių ir net ... pėdkelnių. Visa tai užstringa vamzdžiuose, į kuriuos vėl pilami riebalai. Taip ir formuojasi „riebalų ledkalnis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius