Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstantieji atlikti kelis darbus vienu metu iš tikrųjų to nesugeba

Darbuotojai, kurie giriasi, kad gali atlikti kelis darbus vienu metu, iš tikrųjų juos atlieka labai prastai ir nesugeba susikoncentruoti ties viena užduotimi, rodo naujas tyrimas.
Darboholikas
Darbas / 123RF nuotr.
Temos: 1 Darbas

Nustatyta, kad darbuotojai mėgsta atlikti kelias užduotis vienu metu todėl, kad negali susikoncentruoti ties vienu darbu ir yra labai lengvai išblaškomi, rašo „The Telegraph“.

70 procentų žmonių mano, kad geriau nei kiti atlieka kelias užduotis vienu metu.

Tyrimo metu buvo atrinkta 310 savanorių, kurie atliko užduotis, parodančias jų gebėjimus atlikti kelis darbus vienu metu. Mokslininkai taip pat fiksavo, kaip dažnai tiriamieji kalbėdavo mobiliuoju telefonu vairuodami arba vienu metu naudodavosi keliomis elektroninėmis žiniasklaidos priemonėmis.

Tie dalyviai, kurie atlikdami kelis darbus vienu metu pasirodė geriausiai, realiame gyvenime buvo linkę labiau susikoncentruoti tik ties viena užduotimi.  

Pastebėta, kad tie, kurie pasirodė prasčiausiai, gyvenime dažnai atlikdavo daug užduočių vienu metu, tačiau jas darydavo impulsyviai ir dažnai blaškydavosi. Jie buvo įsitikinę, kad puikiai geba vienu metu atlikti keletą darbų, tačiau smarkiai klydo.

„Iš tiesų tokie žmonės pervertina savo galimybes: net jei ir mėgsta daryti kelis darbus vienu metu, tačiau jas atlieka prastai. Jie yra impulsyvūs ir siekia patirti daugiau pojūčių. Toks jų darbų atlikimas gali turėti pavojingų pasekmių. Pastebėta, kad tie žmonės, kurie mėgsta kalbėti telefonu vairuodami, dažnai nesugeba gerai daryti kelių darbų vienu metu“, – tvirtina profesorius Davidas Strayeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius