Dabar populiaru
Publikuota: 2015 balandžio 1d. 20:53

Mokslininkai išvedė svogūnus, kuriuos pjaustydami neašarotumėte

Svogūnas
Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr. / Svogūnas

Įmonės „House Foods Group“ specialistai ir mokslininkai sako radę būdą, kaip svogūnų pjaustymą virtuvėje padaryti kur kas malonesnį.

Mokslininkai, dirbdami kartu su Japonijos įmone, sugalvojo susilpninti ašarojimą sukeliančio fermento vaidmenį. Jie tai padarė svogūno galvutę bombarduodami švitintais jonais.

To rezultatas buvo mažiau aštrus svogūnas, kuris nepalieka ir ne itin malonaus kvapo ant rankų.

Tyrime naudojami cheminiai elementai yra visiškai nepavojingi. Kol kas neatskleidžiama, ar produktas bus platinamas komerciniu būdu.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie Mokslas.IT