Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas galvosūkis: Sachalino pakrantėje rasti dar vienos neidentifikuotos jūrų pabaisos palaikai

Netoli Šachtiorsko oro uosto (Sachalinas, Rusija) jūra į krantą išmetė didžiulio nežinomo jūrų padaro palaikus. Nors vietos gyventojams gyvis pasirodė panašus į priešistorinį dinozaurą, nuotraukose aiškiai matyti labiausiai gluminanti šio vandens padaro išvaizdos detalė – tankus kailis.
Jūrų pabaisos kūnas Sachaline
Jūrų pabaisos kūnas Sachaline / sakhalinmedia.ru

Sprendžiant iš sutvėrimo liekanų, jo būta iš tikrųjų didžiulio – dvigubai didesnio už žmogų. Jūrų pabaisos palaikų ilgis siekia 3,5-4 metrus. Be to, padaro snukis turi didžiulę nosį, kuri šiek tiek panaši į paukščio snapą. Po kurio laiko socialiniuose tinkluose pasklido versija, kad jūra į Sachalino krantą galėjo išmesti Gango delfino liekanas.

Sprendžiant iš sutvėrimo liekanų, jo būta iš tikrųjų didžiulio – dvigubai didesnio už žmogų.

Abejonių kelia padaro uodega. Nors yra teigiančių, kad ją dengia ne plaukai, o prie kūno prilipusios jūržolės, daugeliui atrodo, kad uodega padengta tankia vilna, labai primenančia ilgo plauko kailį.

„Turbūt vasaros Sachaline tapo tokios vėsios, kad į vietos vandenis atklydę delfinai apauga gaurais“ – juokavo vienas Sachalino gyventojas.

Tiesa, Gango delfinas (lot. Platanista gangetica, angl. Ganges River Dolphin, Indus River Dolphin, vok. Gangesdelfin) – upinių delfinų (Platanistidae) šeimos žinduolis, kuris užauga iki 2,5 m ilgio ir 85 kg svorio. Tai gėlavandenė rūšis, gyvenanti drumstame Gango ir Indo upių vandenyje. O šie palaikai rasti labai toli nuo Indo ar Gango žiočių. Kaip jis galėjo pasiekti atokų ir atšiaurų Sachaliną, nežinia.

Tai – ne pirma neidentifikuota jūrų pabaisa Sachalino pakrantėje. 2006 m. buvo rasti palaikai, kurie vėliau buvo identifikuoti kaip baltojo delfino liekanos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius