Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje ima trūkti mėlynos spalvos dažų: kas vyksta?

Pasaulinės dažų bendrovės „Akzo Nobel N.V.“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Thierry Vanlanckeris sako, kad mėlynos spalvos greitai tampa neįmanoma rasti.
Mėlynos spalvos dažai
Mėlynos spalvos dažai / 123RF.com nuotr.

Pandeminės problemos

„Yra vienas pagrindinis atspalvis, kurį gauti labai sunku“, - sakė T.Vanlanckeris trečiadienį per interviu naujienų agentūrai „Bloomberg News“ po to, kai paskelbė trečiojo ketvirčio pajamas.

Nyderlanduose įsikūrusiam gamintojui taip pat sunkiai sekasi gauti skardos, kuri naudojama metalinėms skardinėms gaminti. Įmonė iš vienos šalies į kitą siunčiasi tuščias talpyklas, kad įvykdytų dažų užsakymus. Ji taip pat sustabdė kai kurių išorės dažų tiekimą, nes trūksta priedo, dėl kurio jie tampa atsparūs vandeniui.

Dėl tiekimo grandinės trikdžių, kurie sukėlė sumaištį visose pramonės šakose, kyla kainos ir atsiranda kai kurių pagrindinių namų ūkio produktų trūkumas. Dažų gamintojai, kurie paprastai naudojasi šimtais priedų ir cheminių medžiagų, jau kelis mėnesius įspėja apie didesnes sąnaudas ir logistikos problemas, dėl kurių neužtenka pagrindinių elementų mėlynai spalvai pagaminti.

Bendrovė „Akzo Nobel“ teigė, kad didesnės kainos ir trūkumas turėtų išsilaikyti iki 2022 m. vidurio.

Kaip rašo „Bloomberg“, nėra visiškai tikras, kodėl žaliavų gamintojai patiria sunkumų, nes paklausa ir toliau auga iki prieš pandemiją buvusio lygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius