Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniai tyčia COVID-19 užsikrėtusio paciento žodžiai: „Galvojau, kad tai yra apgaulė, bet klydau“

Jungtinėse Amerikos Valstijose tęsiantis politiniam susiskaldymui pagal partines linijas politika tampa viskas, kas tik gali ar negali ja tapti. Net ir COVID-19 pandemija, kurios, iš dalies dėl politinių priežasčių, šiai valstybei niekaip nepavyksta sukontroliuoti. Ir tokio susiskaldymo dėl virusinės infekcijos, kuri įprastai turėtų būti gydoma moksliniais ir medicininiais, o ne politiniais vaistais, pasekmes geriausiai mato medikai.
Berlynas, Vokietija
Berlynas, Vokietija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

San Antonijo mieste Teksaso valstijoje, Metodistų ligoninėje vyr. gydytoja dirbanti Jane Appleby asmeniškai matė, ką reiškia, kai žmonės ignoruoja šios infekcijos rimtumą, ir ji nusprendė netylėti.

Vaizdo įraše, kurį transliavo „NBC News 4 San Antonio“ televizijos kanalas, J.Appleby pasakojo, kaip jos miestą siaubia COVID-19 ir prisiminė vieno konkretaus paciento tragišką istoriją ir paskutinius jo žodžius slaugei.

„Šią savaitę girdėjau širdį spaudžiančią istoriją. Metodistų ligoninėje gydėme trisdešimtmetį pacientą, kuris slaugėms papasakojo, kad dalyvavo „COVID vakarėlyje“. Tokie vakarėliai yra organizuojami žmonių, kuriems užsikrėtimas virusu yra diagnozuotas. Manoma, kad juose lankosi žmonės, kurie nori patikrinti, ar virusas yra tikras ir ar iš tiesų kas nors juo užsikrečia. Prieš pat mirtį pacientas pažiūrėjo į savo slaugę ir pasakė: „Manau, kad suklydau. Galvojau, kad virusas yra apgaulė, bet taip nėra“. Ir tai yra tik vienas iš daugelio pavyzdžių, kai mūsų bendruomenėje jauną žmogų ištinka išvengiama mirtis. Negaliu įsivaizduoti, kokį skausmą patiria mirusiojo šeima“, – pasakojo gydytoja.

Dalis amerikiečių bendruomenės labai skeptiškai vertina „COVID vakarėlių“ idėją, tačiau net ir be tyčinių bandymų užsikrėsti padėtis JAV yra labai sudėtinga: rizika užsikrėsti yra didelė bet kokiame masiniame žmonių susibūrime, ypač jeigu nesiimama adekvačių saugumo priemonių – atstumo tarp žmonių laikymosi, kaukės dėvėjimo, rankų dezinfekavimo.

Šiame vaizdo įrašė J.Appleby aiškina, kad pastaruoju metu San Antonijo mieste vis dažniau susiduriama su „platesniu koronavirusu užsikrėtusių pacientų amžiaus spektru, įskaitant jaunesnius nei 40 metų asmenis“.

„Šiandien Metodistų ligoninėje gydome kelis asmenis iki trisdešimties ir kelis iki keturiasdešimties metų, kurių būklė yra kritinė. Kai kurie jaunesni pacientai atvyksta į ligoninę ir gali būti išrašomi gydytis namie, bet kai kurių būklė labai sparčiai pablogėja ir jiems būna būtina intensyvi terapija“, – sakė vyr. gydytoja.

VIDEO: 'I thought this was a hoax': Doctor recalls final words of Covid patient

J.Appleby sakė, kad nenorėtų nuskambėti kaip panikos kurstytoja, bet ji tikisi, kad tokių asmeniškų „realaus gyvenimo“ istorijų viešinimas padės žmonėms suprasti, kad jiems reikėtų rimčiau vertinti šią ligą.

„Mums labai rūpi visi San Antonijo gyventojai ir esame pasirengę jums padėti. Bet tuo pačiu mes tikimės, kad jums mūsų pagalbos neprireiks. Labai prašau, dėvėkite kaukes, būkite namie, kai tik yra tokia galimybė, venkite žmonių susibūrimų ir plaukite rankas“, – prašė medikė.

Ji pabrėžė, kad jokiu būdu nereikėtų galvoti, kad esate ypatingi ir atsparūs COVID-19. „Apie šį virusą sužinojome, kad jis nediskriminuoja. Ir nė vienas iš mūsų nėra nemirtingas“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius