Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtina: užterštas oras gali pakenkti dar negimusiam kūdikiui

Jungtinės Karalystės mokslininkai pirmą kartą žmogaus placentoje aptiko kietųjų dalelių. Anot tyrimo autorių, šis atradimas patvirtina spėjimus, kad užterštas oras per motinos plaučius ir kraujotaką gali pasiekti negimusį kūdikį ir jam pakenkti.
Nėščia moteris.
Nėščia moteris / 123RF.com nuotr.

Karalienės Marijos universiteto komanda savo tyrimui pasirinko penkias moteris, gyvenančias Londone. Visos jos – nerūkančios, neturėjusios nėštumo sutrikimų ir pagimdžiusios sveikus kūdikius. Po cezario pjūvių, placentos buvo paimtos ir tyrinėtos mikroskopu. Mokslininkai jose stebėjo mikrofagus – ląsteles, kurios ryja svetimkūnius.

Iš daugiau nei 3000 šių ląstelių 60 surasta iki tol nematytų juodų dėmelių – tyrėjai mano, jog tai – kietosios anglies dalelės.

Kelias placentas pradėjus tirti išsamiau, surasta dar daugiau šios juodos medžiagos. Organizacija „Europos plaučių fondas“ skelbia, jog mokslas iki šiol rasdavo sąsajų tarp užteršto oro ir kūdikių ligų, tačiau minimas tyrimas pateikia naujus ir konkrečius to įrodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius