Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 70 metų vasaros olimpinių žaidynių Afrikoje ir Pietų Amerikoje rengti bus neįmanoma

JAV mokslininkai paskelbė, kad 2084 m. dėl klimato šilimo vasaros olimpinių žaidynių surengti bus neįmanoma daugumo pasaulio didmiesčių, rašoma žurnale „The Lancet“, kurį cituoja lenta.ru.
Olimpinės žaidynės
Olimpinės žaidynės / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Berklio universiteto Kalifornijoje klimatologai nustatė, kad po 70 metų Šiaurės Amerikoje bus tik 3 didieji miestai, kuriuos olimpinės žaidynės galėtų vykti. Kituose didmiesčiuose temperatūra pakils tiek, kad ji bus nepakeliama sportininkams ir žiūrovams.

Eco Experts nuotr./Klimato kaitos žemėlapis
Eco Experts nuotr./Klimato kaitos žemėlapis

Tai nustatyta įvertinus skirtingus rodiklius, tokius kaip vidutinė temperatūra, drėgmė, vėjo greitis. Buvo vertinami tik miestai, kuriuose gyvena daugiau nei 600 tūkst. žmonių. Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto taisykles, tik tokiuose miestuose gali vykti žaidynės.

Pietų Amerikoje ir Afrikoje nuo XXI a. pabaigos olimpinių žaidynių surengti bus neįmanoma. Vakarų Europoje liks 25 miestai, kur tokia galimybė liks. Be jų olimpinėms žaidynėms bus tinkami Sankt Peterburgas, Krasnojarskas, Ryga, Biškekas, Ulan Batoras, San Franciskas, Kalgaris ir Vankuveris.

Žinoma, pasirinkimas išliks kur kas didesnis, jei olimpines žaidynes bus nespręsta rengti ne po atviru dangumi, arba bus atsisakyta kai kurių sporto šakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius