-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentūroje apdovanoti geriausių 2017 m. mokslo disertacijų autoriai

Šiandien Prezidentūroje įvyko iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė pažangiausiems šalies mokslininkams įteikė „Geriausios 2017 m. disertacijos“ apdovanojimus. Konkursą jau dvyliktą kartą organizavo Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS), rašoma pranešime spaudai
Geriausios 2017 metų disertacijos konkurso laureatai
Geriausios 2017 metų disertacijos konkurso laureatai / Organizatorių nutor.

„Geriausios disertacijos apdovanojimai – tai kelias į naują karjeros etapą ir pripažinimą. Tai reikšminga iniciatyva, kuri skatina ruošti aukšto lygio mokslinius darbus. Neabejoju, kad šiandien apdovanoti jaunieji mokslininkai gali išaugti į pasaulinio lygio mokslo elitą bei savo pasiekimais garsinti Lietuvą ateityje, kurti pažangias technologijas ir inovacijas. Šiandien šalyje turime išvystytus pajėgumus konkuruoti mokslo pasaulyje. Todėl mokslininkus raginčiau kuo aktyviau bendradarbiauti su verslu, kurti aukštųjų technologijų startuolius bei tokiu būdu panaudoti savo sukauptas žinias naujuose iššūkiuose“, – mokslo sričių potencialą bei svarbą šaliai išryškino MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Šiais metais ekspertų vertinimams buvo pateiktos 42 disertacijos. 26 iš jų apgintos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio srityse ir 16 – socialinių ir humanitarinių mokslų srityse. Laureatais pripažinti 10 jaunųjų mokslininkų, iš jų „Geriausios 2017 m. disertacijos“ autoriais paskelbti du.

Geriausiu fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų disertacijos autore pripažinta Vilniaus Universiteto Dr. Kristina Daniūnaitė. Disertacijos tema: „Prostatos vėžio diagnostiniai ir prognostiniai DNR metilinimo žymenys“. Mokslinė vadovė – Prof. dr. Sonata Jarmalaitė.

,,Šis apdovanojimas reikšmingas įvertinimas ne tik man, bet ir visai komandai. Tikimės, kad greitu metu mūsų moksliniai pasiekimai stipriai pagerins ligos diagnostiką ir padės išsaugoti daugiau ligonių gyvybių“, – džiaugėsi Dr. Kristina Daniūnaitė.

Vytauto Didžiojo Universiteto Dr. Eglė Aleknevičiūtė ir jos disertacija tema ,,Veiksnių, darančių įtaką vyriausybių obligacijų rinkų sąveikai, vertinimas globalioje aplinkoje” pripažinta geriausia humanitarinių ir socialinių mokslų srityje. Mokslinė vadovė – Prof. habil. dr. Kristina Levišauskaitė.

,,Esu labai laiminga ir kartu noriu paneigti mitą, kad disertacijų niekas neskaito. Jas skaito vadovai, recenzentai, bet svarbiausia, kad savo darbą akylai ne kartą skaito pats autorius. Mokslinė disertacija neturi pakeisti pasaulio. Jos užduotis – pakeisti patį ją rašantį žmogų. Toks žmogus ateityje keičia mokslą, savo aplinką ir galiausiai savo šalį. Mes, mokslininkai, turime ką pasakyti ir norime tai daryti. Tad tegul ši diena tampa gražaus dialogo pradžia“, – pakiliomis emocijomis dalijosi Dr. Eglė Aleknevičiūtė.

„Geriausios disertacijos” projekto tikslas - skatinti doktorantus ruošti aukšto lygio disertacijas, kurios pelnytų pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir visame Pasaulyje, skatinti tarpinstitucinį ir tarpdisciplininį bendradarbiavimą, didinti Lietuvos jaunųjų mokslininkų motyvaciją vykdyti aukščiausios kokybės ir svarbos visuomenei mokslinę veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius