Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūkant automobilyje viršijama užterštumo norma, net jei jo langai atidaryti

Rūkymas automobilyje, net ir esant atidarytam langui arba naudojant oro kondicionierių, sukelia užterštumą, kuris yra pavojingas sveikatai, rašo BBC.
Cigaretės
Cigaretės / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Cigaretės Sveikata

Škotų atliktas tyrimas parodė, kad rūkymo automobilyje pasekmės viršija Pasaulio sveikatos organizacijos nustatytas normas. Britanijos medikų asociacija siūlo uždrausti rūkymą automobiliuose, kuris yra ypač kenksmingas vaikams.

Vaikai yra itin jautrūs rūkymo sukeliamam poveikiui. Dėl neišsivysčiusios imuninės sistemos ir dažnesnio kvėpavimo vaikai negali išvengti rūkymo sukeliamo šalutinio poveikio.

Automobilio gale naudodami specialų prietaisą, tyrėjai įvertino skirtingus oro kokybės rezultatus, gautus skirtingos trukmės kelionių metu. Net ir esant visiškai atidarytam langui, oro užterštumas tam tikru kelionės metu net tris kartus viršijo Pasaulio sveikatos organizacijos nustatytą normą.

Tyrimo autoriaus teigimu, gauti rezultatai parodė, kad pasyvus rūkymas, net ir veikiant oro kondicionavimo sistemai, yra žalingas sveikatai. Tyrimo rengėjų įsitikinimu rūkymas, kuomet automobilyje yra vaikų, turi būti uždraustas.

Didžiosios Britanijos medikų asociacija dar lapkričio mėnesį pasisakė už visišką rūkymo uždraudimą automobiliuose. Pasak šios asociacijos, tai būtų geriausias būdas apsaugoti ne tik vaikus, bet ir nerūkančius suaugusius nuo rūkymo sukeliamo neigiamo poveikio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius