Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VU mokslininkė NASA laboratorijose kurs naujas nanotechnologijas

Rugpjūčio 26 d. stažuotis į JAV nacionalinę aeronautikos ir kosmoso agentūrą (NASA) išvyko Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto vyresnioji specialistė Gintarė Plečkaitytė, rašoma pranešime spaudai.
NASA
NASA / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NASA pakvietė G.Plečkaitytę kartu su šios agentūros mokslininkais kurti naujas nanotechnologijas dalyvaujant projekte „Nanotechnology in Electronics and Sensor Development“.

„Stažuotėje galėsiu panaudoti tiek nanotechnologijų ir medžiagotyros bakalauro, tiek nanomedžiagų chemijos magistrantūros studijų metu įgytas žinias“, – džiaugiasi mokslininkė.

Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Plečkaitytė
Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Plečkaitytė

Kaip pasakoja G.Plečkaitytė, atranką sudarė 5 etapai, kuriuose buvo tikrinama motyvacija ir anglų kalbos žinios. Gintarė neslepia, kad viso proceso metu labai svarbus buvo aplinkinių palaikymas.

Ši stažuotė finansuojama Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA).

2014 m., Lietuvos Respublikos Vyriausybės delegacijai lankantis Jungtinėse Amerikos Valstijose, MITA ir NASA pasirašė dvišalį bendradarbiavimo susitarimą dėl tarptautinės stažuočių programos. Tik 11 pasaulio šalių turi sutartis su NASA ir gali siųsti savo studentus į vasaros ir rudens stažuotes. Lietuvos studentams atsivėrė puiki proga vykti į stažuotę ir padirbėti NASA tyrimų centre, naudotis agentūros infrastruktūra ir resursais, įgauti patirties bendradarbiaujant su NASA mokslininkais ir inžinieriais.

NASA yra viena žinomiausių mokslinių tyrimų institucijų visame pasaulyje. Nuo įkūrimo 1958 m. iki šių dienų ji atliko pagrindinį vaidmenį įsimintiniausiuose kosmoso tyrimų epizoduose. Turėdama daugiau kaip 19 mlrd. JAV dolerių metinį biudžetą, NASA gali finansuoti aukščiausio lygio mokslinius tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius