Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ž.Vaičiūnas žada konsoliduoti mokslo ir inovacijų institucijas

Ekonomikos ir inovacijų ministerija žada konsoliduoti už mokslą ir inovacijas atsakingas institucijas – tuomet jos dirbs vieno langelio principu.
Žygimantas Vaičiūnas
Žygimantas Vaičiūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Laikinai ministerijai vadovaujantis Žygimantas Vaičiūnas sako, kad konsolidacija ir aiškesnis darbų pasiskirstymas turėtų būti aiškiai apibrėžtas iki metų pabaigos.

„Ministerija dėlioja tam tikrus žingsnius į evoliucinį kelią, kuris reikštų, kad iki metų pabaigos turėtume aiškiai apibrėžtą struktūrą ir darbų pasidalinimą – realiai vieno langelio principas, kuris padėtų verslui susiorientuoti šioje kompetencijų maišalynėje“, – Prezidentūros surengtoje konferencijoje apie mokslą ir inovacijas kalbėjo Ž.Vaičiūnas.

„Turime problemą, kuomet norime vieną ar kitą funkciją atskirti nuo vienos ar kitos institucijos ir atsiranda tam tikras biurokratinis pasipriešinimas. Tie klausimai, kurie šiuo metu yra koordinuojami, jie natūraliai pereitų į vieną instituciją, bet nereikėtų tos reformos dirbtinai forsuoti“, – sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad Lietuvos institucijos, susijusios su mokslu ir inovacijomis, šiuo metu dirba decentralizuotai, jų yra daug – kaip pavyzdį jis pateikė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą (MITA), Lietuvos mokslo tarybą, Lietuvos inovacijų centrą (LIC).

Anot jo, buvo padaryta klaida, išskaidžius šias sritis tarp atskirų institucijų.

„Kita vertus, buvo pernelyg ilgai analizuojama pati vizija, strategija. Kitaip tariant buvo projektuojamas ėjimas revoliuciniu keliu, bet tai revoliucijai buvo ruošiamasi pernelyg ilgai“, – sakė ministras.

Pasak Ž.Vaičiūno, institucijų konsolidacija yra būtina, norint gerinti sinergiją tarp verslo ir mokslo.

„Pagrindinė problema, kad mes neturime gero verslo ir mokslo bendradarbiavimo ašies“, – sakė jis.

„Kalbant apie institucijų konsolidaciją, tai turi būti esminis veiksnys, faktorius, kuris leistų į bendrą interesą suvesti tiek verslą, tiek mokslą“, – pridūrė Ž.Vaičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius