Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zikos virusas gali padėti įveikti agresyvų smegenų vėžį

Pastaraisiais metais daugiausia Pietų ir Centrinėje Amerikoje siautusi Zikos viruso epidemija įbaugino būsimus tėvus, bet šis pavojingas virusas gali padėti gydyti mirtinas smegenų vėžio formas.
Brazilijoje dėl Zika viruso mikrocefalija sergantis kūdikis
Brazilijoje dėl Zika viruso mikrocefalija sergantis kūdikis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrėjai atrodo, kad Zikos virusas įveikia vėžines kamienines ląsteles smegenyse – tai gali padėti įveikti agresyvią onkologinę smegenų ligą – glioblastomą, kuria serga JAV senatorius Johnas McCainas.

Dar geresnė žinia, kad virusas palikdavo sveikas ląsteles smegenyse nepažeistas. Jeremy Richas iš Kalifornijos universiteto savo daug žadančiais atradimais pasidalijo leidinyje „Journal of Experimental Medicine“.

Kad toks gydymas būtų taikomas realiai, reikia atlikti daugiau tyrimų, nes reikia išsiaiškinti, ar tokio viruso naudojimas medicinoje – saugus ir efektyvus.

Kadangi ankstesni tyrimai parodė, kad Zikos virusas žudo besivystančių smegenų neuronus – todėl kūdikiai, apsikrėtę šiuo virusu, gimsta su dalimi smegenų, – šis gydymas tiktų tik suaugusiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius