-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atrasta „Android“ saugumo skylė, leidžianti perimti daugumos išmaniųjų telefonų valdymą

Saugumo tyrimų bendrovė „BlueBox“ skelbia aptikusi svarbią saugumo skylę operacinėje sistemoje „Android“ – raktą, kurį panaudoję programišiai galėtų perimti beveik visų išmaniųjų telefonų su šia platforma valdymą.
„Android“
„Android“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Perėmę išmaniojo įrenginio valdymą programišiai galėtų daryti ką panorėję – vogti jame esančius duomenis, stebėti ir fiksuoti naudotojo veiksmus ar siuntinėti pranešimus kitiems asmenims.

Ši saugumo spraga galioja visoms „Android“ operacinės sistemos versijoms, išleistoms nuo 2009 metų. „Google“ kol kas situacijos nekomentuoja.

Saugumo spraga susijusi su tuo, kaip „Android“ apdoroja užšifruotus programų patvirtinimo parašus. Tai atliekama siekiant patikrinti, ar diegiama programa yra patikima ir nebuvo pakeista. „BlueBox“ rado būdą apgauti šią patikrinimo sistemą, o tuo pasinaudojant galima kurti kenkėjiškas programas, kurias įsidiegę naudotojai nė nesužinotų, kad telefone yra virusas. Tokia programa galėtų gauti pilną prieigą prie įrenginio.

„BlueBox“ apie atradimą dar vasario mėnesį informavo „Google“. Kol kas nėra žinoma atvejų, kad šia saugumo spraga būtų pasinaudoję programišiai.

Kompanija numato daugiau informacijos apie šią saugumo spragą atskleisti programišių konferencijoje „Black Hat“, kuri vyks rugpjūčio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius