-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kas ketvirta „Android“ programėlė kelia pavojų naudotojų saugumui

Saugumo tyrimus interneto erdvėje atliekanti kompanija „Bit9“ praėjusios savaitės pabaigoje paskelbė, kad daugiau nei 100 tūkst. „Android“ programėlių, esančių „Google Play“ interneto parduotuvėje, gali būti laikomos abejotinomis ir įtartinomis. Kompanija tokias išvadas paviešino ištyrusi 400 tūkst. „Android“ programėlių.
„Android“
„Android“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš agentūros „Bit9“ atliktų tyrimų matyti, kad 26 proc. „Google Play“ paieškoje randamų programėlių naudoja vartotojų asmens duomenis, kontaktus ir kitą asmeninę informaciją, tokiu būdu pažeisdama naudotojų teises. Taip pat nustatyta, kad net 42 proc. aplikacijų naudoja GPS vietos nustatymo duomenis ir 31 proc. turi prieigą prie skambučių ir telefono numerių.

„Iš pirmo žvilgsnio paprastos programos, pavyzdžiui, ekrano nuotraukas galinti fiksuoti programa, reikalauja GPS duomenų, o tai verčia suklusti. Be to, daugiau nei ketvirtadalis programų naudoja elektroninio pašto adresą ir kontaktinius naudotojų duomenis. Šie aspektai nėra patrauklūs tiems, kurie išmaniuosius telefonus naudoja darbo vietoje“, – sakė Harry Sverdlove.

Bene daugiausia nerimo tyrėjams kelia būtent išmaniųjų telefonų naudojimas darbo vietose. „Bit9“ spaudos pranešime rašoma, kad dauguma organizacijų leidžia darbuotojams mobiliuosius įrenginius jungti prie įmonės tinklo. Tai reikėtų vertinti atsargiau, nes mobiliosios programos kelia pavojų bendrovių tinklams.

Minėtas tyrimas buvo atliktas dėl to, kad vis daugiau asmenų naudojasi „Google Play“ teikiamomis paslaugomis, o „Android“ šiuo metu yra populiariausia mobiliųjų telefonų operacinė sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius