Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių kuriamas mobiliųjų žaidimų rinkinys grąžins žmogiškąjį prisilietimą

Spaudoje vis dažniau pasirodant straipsniams apie neigiamą išmaniųjų telefonų ir socialinių tinklų įtaką žmonių bendravimui, jauna lietuvių žaidimų kūrėjų komanda skuba į pagalbą.
Mobiliosios aplikacijos „Touchies“ tikslas – skatinti žmones žaidžiant liesti vienas kitą.
Mobiliosios aplikacijos „Touchies“ tikslas – skatinti žmones žaidžiant liesti vienas kitą. / Kadras iš „YouTube“

Studija „Membranos“, kurią sudaro trys aistringi žaidimų mėgėjai Arvydas, Marius ir Artūras, kuria mobiliąją aplikaciją „Touchies“, kurios tikslas – skatinti žmones liesti vienas kitą.

„Iš esmės „Touchies“ primena eilinį paprastučių mini žaidimų rinkinį, bet iš tiesų mes turime vieną mažą, bet labai reikšmingą išskirtinį bruožą, – apie sumanymą pasakoja Arvydas. – Paprastai žaidimuose, kurie skirti žaisti tuo pačiu telefonu, kūrėjai apriboja žaidimo laukus, kad suvaržytų žmonių judesius. Taip daroma siekiant suteikti kuo daugiau komforto žaidėjui, neva oponento prisilietimai trukdo. Iš tiesų tai nesąmonė. Prisilietimas yra vienas svarbiausių elementų mūsų bendravime, o fizinis kontaktas praturtina bet kokį žaidimą. Įsivaizduokite krepšinį, kuriame leidžiama liesti tik kamuolį: ar jums būtų įdomus toks žaidimas be pasistumdymų ir azartiškos kovos po krepšiu?“

Kūrėjų komanda siekia ne tik neriboti žaidimo lauko, tačiau ir siūlyti ypač paprastus žaidimus, kuriems nereikia kurti taisyklių.

Autorių nuomone, taisyklių nebuvimas leidžia jas kurti savarankiškai. Jei kažkur neparašyta, kad draudžiama laikyti oponentą už rankos, vadinasi tai nedraudžiama – o tai veda ne tik prie prisilietimų, bet ir prie kitų gyvo bendravimo privalumų, kurių tarpe ir gudravimas siekiant išmušti oponentą iš vėžių.

„Touchies“ startas numatytas rugsėjo pabaigoje, žaidimas bus išleistas „Android“ išmaniesiems telefonams.

Šiuo metu kūrėjai dalyvauja „minios finansavimo“ programoje „Indiegogo“, kur viliasi surinkti lėšų žaidimo perkėlimui į kitas platformas. Paspaudę šią nuorodą galite paskaityti apie idėją plačiau, pažiūrėti pristatomąjį vaizdo įrašą, paremti kūrėjus ir būti vienais pirmųjų, kurie sužinos išankstinio („beta“) starto datą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius