Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ oficialiai pristatė „Windows Phone 8“, nauji telefonai Europos parduotuvių lentynas pasieks lapkritį

Korporacija „Microsoft“ išleido naują savo mobiliosios programinės platformos versiją „Windows Phone 8“. Kompanija kalba, kad nauja operacinė sistema gali pasiūlyti „iš tikrųjų asmeninę išmaniųjų telefonų aplinką, kuri susieja savininką su tais žmonėmis ir daiktais, kurie jam yra patys svarbiausi“.
„Microsoft“ generalinis direktorius Steve‘as Ballmeris ir „Windows Phone 8“ telefonų šeima.
„Microsoft“ generalinis direktorius Steve‘as Ballmeris ir „Windows Phone 8“ telefonų šeima. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Windows Phone“ gyvos plytelės buvo perdarytos. Dabar atsirado galimybė naudoti trijų skirtingų dydžių plyteles savo pradiniame ekrane, o taip pat galima pasirinkti vieną iš 20 ryškių spalvų.

„Microsoft“ tai pat praplėtė galimybę pritvirtinti įvairias funkcijas ir duomenis, kurie taip pat atrodytų kaip plytelės namų ekrane. Sistemoje atsirado ir daugiau naujų funkcijų, kurios dar labiau suasmenins aplinką.

„Microsoft“ pridėjo galimybę įdiegti namų ekrane „gyvas“ aplikacijas. Pavyzdžiui, plytelė su „Groupon“ sandoriais, skrydžių informacija, naujienų antraštėmis ir kt. „Windows Phone 8“ aplikacijos (pvz., „Facebook“) galės parodyti naujausią informaciją netgi telefono užrakinimo ekrane, atnaujindamos užsklandą.

Kompanija teigia, kad „Windows Phone“ aplikacijų parduotuvėje yra jau daugiau nei 120 tūkst. programėlių, kasdien įkeliama šimtai naujų, o per Kalėdas pažadėta „Angry Birds Star Wars“, „Cut the Rope Experiments“, „Disney Where’s My Water“, „LivingSocial“, „Temple Run“, „Urbanspoon“ ir daugelis kitų naujienų.

Populiari interneto radijo tarnyba „Pandora“ šioje programinėje platformoje pasirodys jau 2013 metų pradžioje, be to, joje visus metus nebus rodoma reklama. Taigi kompanija intensyviai dirba, kad „Windows Phone“ savininkai turėtų žinomiausias aplikacijas.

Reuters/Scanpix nuotr./Microsoft generalinis direktorius Steveas Ballmeris demonstruoja Nokia Lumia 920 telefoną, kuriame įdiegta Windows Phone 8 operacinė sistema.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Microsoft“ generalinis direktorius Steve‘as Ballmeris demonstruoja „Nokia Lumia 920“ telefoną, kuriame įdiegta „Windows Phone 8“ operacinė sistema.

Korporacija nemažai dėmesio skyrė ir naujoms „Facebook“ bei „Twitter“ funkcijoms: atnaujintos aplikacijos dirbs žymiai greičiau, galės rodyti duomenis tiesiai užrakinimo ekrane, taip pat naudos pranešimų sistemos privalumus.

Funkcija „Kids Corner“ – tai nauja „Windows Phone 8“ galimybė, kuri leis tėvams nesibaiminant duoti savo išmanųjį telefoną vaikams. Šie galės žaisti „Angry Birds“, o tėvai nesijaudins, kad jų vaikai parašys jų bosui SMS, pašalins nuotraukas, atliks kokį nors brangų pirkimą ar paskambins ne tam, kam reikia. „Microsoft“ pažymi, kad atlikę nesudėtingus nustatymus tėvai galės aktyvuoti specialią, vaikams skirtą aplinką – ten bus galima nustatyti nuosavą namų ekraną su prieiga tik prie tų aplikacijų, žaidimų, muzikos ir vaizdinės medžiagos, kuriuos patvirtino tėvai.

Dar viena platformos naujovė – funkcija „Rooms“ (liet. kambariai). Kartais žmogus nenori dalintis informacija ar bendrauti su visu socialiniu tinklu. Ši funkcija leidžia sukurti privačias žmonių, turinčių „Windows Phone 8“, grupes ir be vargo bendrauti tik su jais. Pokalbių kambarys, mainymasis kalendoriaus įrašais, pirkinių sąrašais, fotografijomis ir t.t. tik su pakviestais asmenimis. Kai kurios „Rooms“ funkcijos prieinamos ir kitų išmaniųjų telefonų savininkams.

„Data Sense“ – nauja funkcija, leidžianti naršyti internete taupant duomenų srautą. Funkcija suspaudžia interneto vaizdus, perkelia duomenų srautą į prieinamus „Wi-Fi“ taškus ir automatiškai apriboja aktyvumą, pasiekus tam tikrą limitą. „Data Sense“ taip pat rodo kiek duomenų naudoja atskiros aplikacijos. Funkcija bus prieinama jau kitais metais.

Naujoje operacinėje sistemoje kompanija „Microsoft“ integravo galimybę pirkti pasinaudojant skaitmenine pinigine, keičiantis duomenimis artimojo veikimo technologija NFC. Piniginė taip pat leidžia saugoti kreditinių, debetinių ir kitų kortelių duomenis savo išmaniajame telefone.

Galiausiai „Windows Phone 8“ atsiras pilnavertė „Skype“ aplinka. Jos klientai galės skambinti ir priiminėti skambučius lygiai taip pat, kaip ir įprastus – tereikės tik pasirinkti kontaktą iš sąrašo ar tiesiog priimti skambutį. „Skype“ bus visada įjungtas ir dirbs foniniame režime, taigi tai labai praplės komunikacijos galimybes.

„Microsoft“ ypatingai pabrėžia savo mobiliosios platformos giminystės ryšius su kompiuteriams ir planšetėms skirta „Windows 8“, kadangi naudojamos tos pačios branduolio technologijos, tarnybos, taip pat šias operacines sistemas padės susieti debesų tarnyba „SkyDrive“. Kompanijos tvirtinimu, „Windows Phone 8“ sukurta glaudžiai bendradarbiaujant su „Windows 8“, „Windows RT“ ir „Xbox 360“ kūrėjų komandomis. Pavyzdžiui, galima redaguoti dokumentą savo išmaniajame telefone, o vėliau darbą baigti prie asmeninio kompiuterio. Arba gauti prieigą prie muzikinio albumo, dainos, vaizdinės medžiagos iš bet kurio įrenginio, pasitelkiant „Xbox Music“.

Specialiame „Microsoft“ renginyje taip pat priminta apie jau anksčiau pristatytus partnerių išmaniuosius telefonus, kurie sukurti tokių kompanijų, kaip „Nokia“, „Samsung“ ir HTC. Nuo praėjusios kartos sprendimų jie skiriasi daug galingesniais procesoriais, ekranais su didesne įstrižaine ir raiška, NFC galimybėmis, „microSD“ palaikymu ir t.t.

„Nokia“ atveju kalbama apie išmaniuosius telefonus „Lumia 920“, „Lumia 822“, „Lumia 820“ ir „Lumia 810“, HTC – „Windows Phone 8X“ ir „Windows Phone 8S“, „Samsung“ – „ATIV S“ ir „ATIV Odyssey“.

„Microsoft“ vadovas Steve‘as Ballmeris patvirtino, kad pirmoji „Windows Phone 8“ išmaniųjų telefonų banga, įskaitant „Nokia Lumia 920“ ir „Samsung Ativ S“, Europos parduotuves pasieks jau šį savaitgalį, o kitose rinkose pasirodys lapkričio mėnesį.

Kada šiais telefonais bus pradėta prekiauti Lietuvoje kol kas neskelbiama.

VIDEO: Windows Phone Tutorial: Getting started with Windows Phone 8

VIDEO: Meet Windows Phone 8

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius