Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuomonė: „iOS“ – gera ir brangi, „Android“ – bloga, bet pigi

Populiaraus IT tinklaraščio „Gizmodo“ redaktorius Samas Biddle‘as išsakė savo nuomonę apie operacinės sistemos „Android“ populiarumą.
„Android“ pliušinis žaislas ir „Apple“ kompiuteris.
„Android“ pliušinis žaislas ir „Apple“ kompiuteris. / Lai Ryanne (Flickr.com/laihiu) nuotr.

Jo teigimu, ši sistema pasakišką populiarumą įgijo toli gražu ne dėl savo puikių charakteristikų, o tik dėl didelio kiekio pigių mobiliųjų įrenginių, kurie naudoja būtent „Google“ programinę platformą.

Labiausiai šioje srityje pasižymėjo „Samsung“, „LG“, „ZTE“ ir kiti gamintojai, kurie užkariavo „Android“ net 75 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.

„Gizmodo“ redaktorius kaip įrodymą pateikia sociologines apklausas, kuriose pastebimas ryšys tarp žmonių finansinių galimybių ir jų naudojamų išmaniųjų telefonų. Kuo mažesnės žmogaus pajamos, tuo didesni šansai, kad jis įsigis „Android“ telefoną, o ne „iPhone“, kuris kainuoja gerokai brangiau nei dauguma „Android“ telefonų.

Kartu pažymima, kad pagrindiniai „Android“ produkcijos vartotojai yra Kinijos ir Indijos gyventojai, kurie negali pasigirti aukštu pragyvenimo lygiu.

JAV daugiausia „Android“ naudoja afroamerikiečiai ir ispanakalbiai gyventojai, kurių pragyvenimo lygis taip pat dažnai nesiekia pragyvenimo šioje šalyje vidurkio. Kalbėdamas apie funkcionalumo ypatybes, S. Biddle‘as pergalę vienareikšmiškai atidavė „iOS“, pavadinęs ją patikima sistema, o štai „Android“ neteko išgirsti nė vieno palankaus žodelio.

Kito IT temomis rašančio tinklalapio „TechCrunch“ redaktorius Johnas Biggsas pritaria kolegai iš „Gizmodo“ ir situaciją mobilių operacinių rinkoje lygina su alkoholiu: „Yra geras viskis ir yra pigus viskis. Pigaus ir gero viskio nėra.“

Primename, kad anksčiau „ChangeWave“ atlikta apklausa parodė, jog 71 proc. „iOS“ savininkų yra visiškai patenkinti savo mobiliaisiais įrenginiais, o tarp „Android“ savininkų tokių yra tik 48 proc. Šiuo rodikliu „Android“ aplenkė net „Windows Phone 8“, kuria yra patenkinti 53 proc. tokių įrenginių savininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius