-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Windows 8.1“: grįžęs „Start“ mygtukas ir kitos smulkmenos, kurios labiausiai pradžiugins planšečių savininkus

„Microsoft“ trečiadienio vakarą pristatė patobulintą naujosios operacinės sistemos versiją „Windows 8.1“, kurios bandomąją versiją jau galima atsisiųsti, o visiems klientams ji bus prieinama vėliau šįmet.
„Windows“
„Windows“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors korporacija jau išleido per 700 „Windows 8“ patobulinimų nuo operacinės sistemos starto, būsimas atnaujinimas jai yra itin svarbus, kadangi numatoma vienu sykiu patobulinti daugelį funkcijų, skelbia Techcrunch.com.

Atnaujinimai rodo, kad „Microsoft“ klausosi klientų skundų, bet tai dar nereiškia, kad pageidavimai buvo išpildyti taip, kaip tikėtasi.

„Start“ mygtukas

Bene didžiausias pasipiktinimas kilo dėl prapuolusio „Start“ mygtuko, kuris ankstesnėse operacinės sistemos versijose iškviesdavo greitąjį meniu su visomis pagrindinėmis kompiuterio valdymo funkcijomis. „Microsoft“ suskubo jį grąžinti, tačiau vargu, ar tai pateisins vartotojų lūkesčius – nors mygtukas grįžo, jo funkcija pasikeitė.

Nuo šiol jis, kaip ir „Windows“ mygtukas klaviatūroje, perkels vartotoją į naująją moderniąją „Start“ vartotojo sąsają. Joje nuvedus pelę į kairįjį apatinį kampą taip pat atsiras „Start“ mygtukas, kurį spustelėjus grįšite į tradicinį darbastalį. Taigi nors „Start“ mygtukas grįžo, ankstesnį valdymo meniu teks užmiršti.

VIDEO: „Microsoft“ pristatė patobulintą naujosios operacinės sistemos versiją „Windows 8.1“

Tiesa, jei į dešinį ištraukiamą meniu perkeltas kompiuterio valdymas netenkina, dalį šių funkcijų galima iškviesti klaviatūroje paspaudus klavišų kombinaciją „Windows + X“. Arba tiesiog ieškoti jų bendrame programų („Apps“) lange, kurį rasite pasirinkę „Search“ funkciją dešiniajame meniu.

Taip pat, kaip jau skelbta anksčiau, bus galima įjungus kompiuterį iškart patekti į darbastalio režimą (o ne modernųjį meniu).

Plytelės ir paieška

Nors modernusis „Start“ plytelių meniu vis dar nesulaukia asmeninių kompiuterių vartotojų pripažinimo, „Microsoft“ stengiasi jį tobulinti ir plėsti galimybes. „Windows 8.1“ versijoje bus dar paprasčiau keisti aplikacijų išdėstymą, jas grupuoti, atsiras įvairesnių dydžių plytelės.

Be to, bus galima nustatyti animuotą šio meniu foną arba pasirinkti tą patį paveikslėlį, kaip darbastalio režime.

Gerokai patobulintas ir paieškos įrankis. Naujojoje versijoje integruota paieška leis naršyti ne tik kompiuteryje (pvz., programų, failų ar dokumentų), bet ir pačiuose dokumentuose, „SkyDrive“ duomenų talpykloje bei visame internete (naudojama „Bing“ paieškos sistema). Pavyzdžiui, įvedus atlikėjo vardą galėsite įsijungti jo dainų per „Xbox Music“ paslaugą, rasti daugiau informacijos apie jį „Wikipedia“ enciklopedijoje, pamatyti nuotraukų, o jei jis rengia koncertinį turą – rasti arčiausiai jūsų vyksiantį koncertą ir t.t.

Daugiaprogramis režimas

Darbastalio režime dirbantiems vartotojams tai, matyt, mažai rūpi, tačiau planšetinių kompiuterių savininkai turėtų nudžiugti – naudojant „Windows Store“ aplikacijas vienu metu ekrane bus galima įsijungti ir naudoti nebe dvi, o iki keturių programų (jei ekrano raiška pakankamai didelė). Be to, ekrane joms skirtą plotą bus galima reguliuoti pagal poreikius.

Dar viena erzinanti savybė, kurią „Microsoft“ suskubo ištaisyti – kompiuterio nustatymai. Anksčiau buvo neaišku, kur ieškoti tam tikrų kompiuterio nustatymų: iš dešinės ištraukiamame meniu, ar senajame „Valdymo skyde“. Nuo šiol praktiškai visus svarbiausius kompiuterio nustatymus bus galima rasti naujajame nustatymų meniu.

Žinoma, bus ir daugiau smulkių atnaujinimų (didesnis fono spalvų pasirinkimas, daugiau aplikacijų, patobulinta „Internet Explorer 11“ naršyklė, patogesnė lietimui jautriems ekranams skirta klaviatūra ir t.t.). Norintys naujoves išbandyti pirmieji gali atsisiųsti bandomąją „Windows 8.1“ versiją (daugiau informacijos – čia), o visiems esamiems „Windows 8“ naudotojams oficialus atnaujinimas bus pasiūlytas vėliau šįmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius