Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billo Gateso iššūkis: 100 tūkst. dolerių už naujos kartos prezervatyvą

2013-ieji. Tobuliname nematomumo apsiaustus. Turime savarankiškai vairuojančių automobilių. Turime teleskopų, kurie žvelgia į praeitį. Tačiau prezervatyvai nuo pat išradimo patobulinti tik tiek, kad dabar jie gaminami iš latekso.
Prezervatyvai
Prezervatyvai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daug vyrų patyliukais keiksnoja prezervatyvus – nepatogu, ne taip malonu ir taip toliau (lyg pasigauti venerinę gėrybę ar nelauktai tapti tėvu būtų kur kas patogesnė ir malonesnė alternatyva). Nejau neįmanoma sugalvoti geriau?

Nors mėginimų patobulinti prezervatyvus buvo (pvz., siūlyta juos gaminti iš nanomedžiagų), visgi masinės gamybos konvejerių šios idėjos taip ir nepasiekė. O tai reiškia, kad geriausias kol kas žmonijos sugalvotas išradimas kovoje su lytiniu keliu plintančiomis ligomis tebėra, vaizdžiai tariant, vienas guminės pirštinės pirštas.

Nors kaip produktą prezervatyvą galima vadinti išties vykusiu: kainuoja nebrangiai, lengvai transportuojamas, tvirtas, jį nesunku įsigyti, lengvai naudojamas, nereikalaujantis jokių specifinių medicininių žinių. O išgelbėti gali milijonus gyvybių. Tačiau, nepaisant visų šių privalumų, naudotis jais trokšta retas.

Todėl Billo Gateso fondas „Gates Foundation“ suformulavo iššūkį: sukurkite naujos kartos prezervatyvą. Tokį, kurį naudoti norėtųsi – kuris malonumo ne tik kad nemenkintų, bet galbūt jį dar ir didintų, kurį būtų taip pat paprasta naudoti ir visa kita, kas skatintų žmones naudotis „sargiais“. Premija – 100 tūkst. dolerių.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius