-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokslininkai „rado“ laimingiausią pasaulio žmogų

Budistų vienuolis ir molekulinės genetikos mokslininkas Matthieu'us Ricardas yra laimingiausias pasaulio žmogus. Tokią išvadą padarė Viskonsino universiteto mokslininkai.
Meditacija
Meditacija / Fotolia nuotr.

Pasak Viskonsino universiteto mokslininkų, 66-erių metų amžiaus prancūzo smegenys pagamina itin didelį gama bangų kiekį. Tokių duomenų neuromokslininkams dar nebuvo pavykę užfiksuoti.

Pats vienuolis teigia, kad laimė priklauso nuo meditacijos. Anot jo, meditacija pagerina smegenų veiklą ir, apskritai, žmogaus savijautą.

Kaip praneša Indijos „Daily News“ ir naujienų agentūra AFP, Viskonsino universiteto mokslininkai M.Ricardo (ir daugelio kitų praktikuojančių meditaciją žmonių) smegenis tyrė prieš keturis metus. Anot mokslininkų, didžiulis gama bangų kiekis fiksuojamas ne tik pas tuos žmones, kurie jau meditavo 50 tūkst. kartų, tačiau ir pas tuos, kurie tris savaites kiekvieną dieną meditavo bent 20 minučių.

Įdomu, kad prieš pasirinkdamas budizmo kelią, M.Ricardas priklausė Paryžiaus inteligentų ratui. Jo tėvas – garsus filosofas libertaras Jeanas-Francois Revelis, motina – tapytoja abstrakcionistė Yahne Le Toumelin.

1972-aisiais metais M.Ricardas Pastero institute apsigynė disertaciją ląstelių genetikos tematika. Maždaug tuo laikotarpiu jis pradėjo savo keliones į Indiją. Galiausiai 1986-aisiais Ricardas išvyko studijuoti į Indiją, kur daugiausiai laiko paskyrė meditacijai, tuo pačiu plėsdamas savo mokslinius interesus genetikos srityje.

M.Ricardas, šiuo metu gyvenantis nuošaliame Himalajų regione, tampa vienu ryškiausiu budizmo religijos mokytoju. Šiuo metu M.Ricardas intensyviai medituoja, dirba mokslinį darbą ir kartais lydi Tibeto dvasinį lyderį Dalai Lamą į įvairais keliones.

Visą pelną, kuris jis gauną iš savo knygų, M. Ricardas skiria 110 labdaros projektams. Skaičiuojama, kad jo pinigai padėjo pastatyti mokyklas 21 tūkst. vaikų bei kasmet pagelbsti 100 tūkst. sergančiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius