-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius turės asmeninį „Twitter“ profilį, nors žinutes rašys ranka ant popieriaus

Susipažinęs su socialiniu tinklu „Twitter“ per oficialų Vatikano profilį jame, popiežius Benediktas XVI dar šiemet turėtų ir pats prie jo prisijungti.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Newsmax“, popiežius internete dalinsis Bažnyčios naujienomis, savo nuomone apie aktualius įvykius ir ištraukomis iš pamokslų „Urbi et Orbi“.

Šaltinis Vatikane sakė: „žinutėse bus, pavyzdžiui, atkreipiamas dėmesys į jo kassavaitinius mokymus arba į bet ką, ką jis tądien daro. Tikriausiai nesulauksite žinučių, panašių į “mano kaimynystėje atsidarė puiki nauja picerija“.

Popiežius praėjusiais metais prisidėjo prie Vatikano naujienų portalo starto ir net nusiuntė žinutę per oficialų Vatikano „Twitter“ puslapį. Joje Benediktas XVI skelbė: „Mieli draugai, aš ką tik pradėjau leisti News.va. Tebūnie palaimintas mūsų viešpats Jėzus Kristus! Su maldomis ir palaiminimu, Benediktas XVI“. Žinutė buvo nusiųsta per „Apple“ iPad.

Vasario mėnesį 85-erių pontifikas kasdien per 40 dienų trunkančią Gavėnią per kitą profilį – @Pope2YouVatican – siuntė žinutes net šešiomis kalbomis.

Anot Vatikano, naujasis „Twitter“ profilis priklausys vien tik popiežiui Benediktui, tačiau tikėtina, kad ne jis asmeniškai „tweetins“. Jis ranka ant popieriaus užrašys kiekvieną 140 ženklų žinutę, o kažkas kitas ją skelbs „Twitter“ tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius