Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienuolika priežasčių, kodėl šiemet turėtumėte palikti „Facebook“

Kiek kartų pernai girdėjote, kad „Facebook“ įkyrėjo? Turbūt ne kartą. Vis daugiau žmonių, ypač jaunų, pavargsta nuo socialinio tinklalapio, rašo „Huffington Post“.
11 priežasčių, kodėl šiemet turėtumėte palikti „Facebook“.
11 priežasčių, kodėl šiemet turėtumėte palikti „Facebook“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Spalį ir pati kompanija prisipažino, kad paaugliai kasdien „Facebook“ naudojasi vis mažiau. Štai 11 priežasčių, dėl kurių vertėtų šiemet pamiršti „Facebook“.

1. Niekam nebeįdomu, ką jūs veikiate kasdien. Pagalvokite, kas jums patraukliau? Įrašas, kad jūs leidžiate laiką su Willu Smithu ar tą iliustruojanti nuotrauka? Štai populiariausia 2013 metų „Instagram“ nuotrauka – Justinas Bieberis su W.Smithu. 

Nuotr. iš Instagram/J.Bieberis ir W.Smithas
Nuotr. iš Instagram/J.Bieberis ir W.Smithas

Kovą „Time“ atliko paauglių apklausą apie jų socialinių tinklų vartojimo įpročius. 16 metų Hampas Briley aiškino, kad paaugliai nebeturi laiko „Facebook“: „Twitter“ yra vien tik statusai, „Instagram“ – vien nuotraukos. Žmonės užsiima specifiniais dalykais, o ne vien leidžia laiką „Facebook“.

2. „Facebook“ nesaugo privatumo. Dėl suprantamų priežasčių kai kurie žmonės nenori, kad jų vardas atsirastų „Facebook“ paieškos lauke. Bet daug žmonių susiduria su problemomis bandydami pakeisti privatumo statusą. Visų pirma, „Facebook“ panaikino galimybę paslėpti profilį nuo žmonių, kurie nėra „Facebook“ draugai. Taip pat privatumo nuostatas dabar reikia keisti beveik kiekvienam statusui. Vienintelis likęs būdas užsitikrinti, kad kiti nematytų įrašų, yra tų žmonių blokavimas.

3. Jūsų žingsnius seka ne tik draugai, bet ir tėvai ar net seneliai. Panašu, kad šie metai buvo tie, kai kiekvieno tėvas, motina, močiutė, senelis ar kitos giminės pradėjo naudotis „Facebook“. Ir tai reiškia, kad, kiekvieną kartą jums paskelbus įrašą, jie neleido jums atsikvėpti.

4. Dar blogiau – jūsų giminės paviešino tokių jūsų nuotraukų, kurias slepiate giliai stalčiuje. Kas yra blogiau nei nulis „like“ po „Instagram“ nuotrauka? 50 „like“ po gėdinga jūsų nuotrauka, kurią paviešino jūsų mama.

Smosh nuotr./Smosh
Smosh nuotr./Smosh

5. „Facebook“ žino, ką nutylėjote. Jūs galbūt džiaugiatės, kad nepaviešinote to, ką ruošėtės, tačiau „Facebook“ žino, ką jūs ketinote spausdinti. Gruodį bendrovė publikavo studiją, kurioje atskleidė, kad vykdo naują žmonių sekimą ir žino, ką žmonės ruošėsi paviešinti, nors nepaviešino. Jų misija esą esanti suprasti, kodėl žmonės save cenzūruoja.

6. „Facebook“ žlugdo optimistus. Jutos slėnio universiteto tyrimas atskleidė, kad „Facebook“ vartotojai nėra patys laimingiausi. Mokslininkai teigia, kad naudojimasis socialiniu tinklu verčia žmogų jaustis negatyviau.

7. Draugų pasiūlymai verčia jus susidraugauti su tais žmonėmis, kurių net nepažįstate. Šis algoritmas yra reikalingas, nes jis skatina atrasti jau pažįstamus žmones, susitikti naujų. „Facebook“ verčia jus domėtis gyvenimais tų žmonių, kurie nėra jums patys svarbiausi, galbūt net svetimi.

8. „Facebook“ draugų sąraše turite 1000, rūpi – vos 20. Keista, kai kasdien „Facebook“ primena apie gimtadienius žmonių, kurių jūs net negalite atsiminti. Kaip su jais susipažinote? Ar tai atsitiktiniai žmonės, kuriuos matėte vieną kartą bare? Greičiausiai. Ar jums įdomu žinoti, kad šią savaitę vienas ar kitas žmogus kraustosi? Ar jums tai rūpi. Turbūt ne.

Draugai
Draugai

9. Jūsų draugai vienas po kito praneša apie sužadėtuves. Turbūt nėra nieko labiau įžeidžiančio, jei jums yra dvidešimt keleri metai ir jūsų draugai pradeda susižadėti. Jūs esate laimingas dėl jų, tačiau šis bombardavimas įrašais apie pasikeitusius santykius verčia jus galvoti, gal kažkas blogai su jūsų gyvenimu? Kodėl jūs nesiruošiate vestuvėms?

123RF nuotr./Sužadėtuvės
123RF nuotr./Sužadėtuvės

10. Besaikės reklamos. Jos kol kas dar nesugadino „Facebook“, tačiau įkyrios reklamos jau pradeda lįsti. Greitai įvairūs vaizdo įrašai taps naujienų srautu, jie bus leidžiami be jūsų žinios, tiesiog jums naršant „Facebook“.

11. Išsiskirti tampa labai sunku. Anksčiau žmonės išsiskirdavo ir dažniausiai savo buvusios meilės daugiau nematydavo. Dėl to gyventi toliau būdavo palyginti lengva.

Tačiau dabar, be tiesioginio akių kontakto, egzistuoja dar ir draugystė „Facebook“. Be to, statuso pakeitimas iš „susižadėjusio“ į „vienišą“ nepraslysta nepastebėtas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius