Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 nasrų: pirmą kartą echoskopu pažvelgta į nėščios ryklio patelės paslaptis

JAV mokslininkai pirmą kartą mokslo istorijoje pasitelkę echoskopą pažvelgė į nėščios tigrinio ryklio patelės (Galeocerdo cuvier) įsčias.
Tigrinis ryklys
Tigrinis ryklys / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

„Popular Science“ rašo, kad modernios aparatūros pagalba labai aiškiai matomi ne tik 20 mažų rykliukų, bet ir jų nasrai.

Tiesa, montažo metu rykliukų kontūrai buvo paryškinti. Kita vertus, net ir be tokio fotošopo akivaizdu, kad 3,5 m. ilgio ryklio pilve auga 20 „mažylių“ aštriais dantimis.

Šis metodas pažangus tuo, kad anksčiau, norint ištirti šių ryklių nėštumo patologiją, mokslininkams tekdavo juos žudyti ir daryti skrodimą. O po tyrimo echoskopu ryklio patelė Emily paleista pasiplaukioti į vandenis.

Toks akvaginekologinis tyrimas padės nustatyti, kur ryklio patelės keliauja gimdyti. Tokiu būdu tigrinius ryklius bus galima apsaugoti nuo kenkėjiškos žmogaus veiklos. Viena patelė gali išnešioti iki 80 mažylių. Šie rykliai pavojingi žmonėms, dažnai žvejojami dėl plaukmenų, odos ir kepenų.

VIDEO: Scientists Capture First-Ever Tiger Shark Sonogram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius