Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2011 m. „Tele2“ ir „Telenor“ 4G tinklas apims per 100 Švedijos miestų

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ ir „Telenor“ aktyviai investuoja į ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio tinklą Švedijoje. Planuojama, kad per artimiausius 18 mėnesių bendru 4G ryšio tinklu galės naudotis daugiau kaip 100 šios šalies miestų gyventojai, o iki 2013 metų − 99 proc. Švedijos gyventojų, teigiama „Tele2“ pranešime spaudai.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas

Naujos kartos mobiliojo ryšio plėtra užtikrins didesnę aprėptį, išaugusią spartą ir dar geresnę mobiliojo ryšio pokalbių bei interneto kokybę. „Dirbdami kartu galime užtikrinti veiksmingą tinklo plėtrą ir patrauklią paslaugą tiek kainos, tiek ir kokybės požiūriu“, − pabrėžia Niclas Palmstierna, „Tele2 Sverige“ generalinis direktorius.

Dar šiemet 4G ryšio tinklo plėtra vyks didžiuosiuose Švedijos miestuose − Stokholme, Geteborge, Malmėje, taip pat Karlskrunoje ir Lunde. „Dirbame itin sparčiai ir ketiname pradėti teikti ketvirtosios kartos ryšio paslaugas keliuose miestuose, kai tik įsitikinsime, kad galime užtikrinti aukštą paslaugų kokybę“, − teigia „Telenor Sverige“ generalinis direktorius Larsas−Ake Norlingas.

Kuriamas 4G ryšio tinklas gyventojams leis naudotis 10−15 kartų spartesniu mobiliuoju internetu nei šiandieninis patobulintas trečiosios kartos mobiliojo ryšio tinklas, vadinamasis „Turbo 3G”.

„Tele2” ir „Telenor“ dar pernai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, pagal kurį drauge kuria ir plėtoja ketvirtosios kartos ryšio tinklą Švedijoje, tuo pačiu gerindamos ir įprastų mobiliojo ryšio paslaugų kokybę. Pasitelkdama abiejų kompanijų infrastruktūrą bei 900 ir 2600 Mhz dažnius ketvirtosios kartos ryšio tinklą kuria įmonė „Net4Mobility”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius