-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui

Prasidėjus naujiems mokslo metams, nešiojamasis kompiuteris tampa pagrindiniu ir kasdieniu studento ar moksleivio palydovu. Pasitelkus vos keletą išmanių sprendimų ir pasinaudojus išmaniųjų įrenginių funkcionalumu, mokymasis bus dar patogesnis ir efektyvesnis.
4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui
4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui / Partnerio nuotr.

Sertifikuotas „Apple“ įrangos sistemų inžinierius Andrej Michailov pataria kaip išsirinkti kokybišką išmanųjį įrenginį mokslams ir studijoms bei rekomenduoja kokias funkcijas naudoti geresniems mokymosi rezultatams pasiekti.

1. Ilgaamžiškumas

Renkant kompiuterį moksleiviui ar studentui, svarbiausia įvertinti jo ilgaamžiškumą, patvarumą ir patogų naudojimą. Tam, kad nešiojamasis kompiuteris taptų vertinga ilgalaike investicija, reikėtų atsižvelgti į tai, kiek metų įrenginys galėtų jums tarnauti, iš ko jis pagamintas, kokias funkcijas turi, bei kaip atlieptų ne tik dabartinius, bet ir netolimos ateities poreikius.

Pavyzdžiui, „MacBook“ kompiuteriai ypatingi dėl savo „macOs“ operacinės sistemos – ji ne tik garsėja išskirtinėmis funkcijomis mokslui ir darbui bei sustiprinta duomenų apsauga, bet ir nuolatiniais, automatiniais operacinės sistemos ir programų atnaujinimais. Jais mažiausiai penkerius metus bus palaikoma naujausia programinė įranga ir užtikrinta aukščiausia darbo kompiuteriu kokybė.

Partnerio nuotr./4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui
Partnerio nuotr./4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui

Minėto kompiuterio korpusas pagamintas iš 100 proc. perdirbto aliuminio, kuris yra itin tvirtas, patvarus ir puikiai mechaniškai išlietas. Tokios įrenginio savybės – ilgaamžiškumo garantas.

Studentams aktualus ir ypač ilgas baterijos veikimo laikas – populiarūs, naudotojų pamėgti „MacBook Air“ modeliai be įkrovimo veikia net iki 11 valandų, tad kompiuterį drąsiai galima neštis į paskaitas ar biblioteką. Šis nešiojamasis kompiuteris sveria vos 1,25 kg, tad pasiimti jį su savimi tikrai nebus sunku, todėl visada išliksite mobilūs. Kadangi jis ne tik lengvas, bet ir neįtikėtinai plonas (vos 15,6 mm), daug vietos kuprinėje ar rankinėje taip pat neužims.

2. Namų darbams ruošti ir sudėtingoms užduotims atlikti

Tiek kasdieniams reikalams tvarkyti, tiek mokslams ir darbui sukurtas intuityvus ir galingas „MacBook Air“ kompiuteris daugelį nustebins savo galimybėmis ir itin didele sparta. Integruotas iki keturių branduolių „Intel Core i7“ procesorius užtikrina iki 2 kartų greitesnį centrinio procesoriaus (CPU) veikimą ir net iki 80 proc. spartesnę grafiką. Tokios galios užteks žaibiškam naršymui internete, vaizdo žaidimams, sklandžiam kelių programų vienu metu naudojimui, vaizdo įrašų redagavimui, prezentacijų kūrimui ir kitiems darbams atlikti.

Kiekvienas „MacBook“ turi savo galingų programų rinkinį, kuris jau yra integruotas į kompiuterį, tad jomis galima naudotis iškart vos tik išpakavus naują įrenginį. Vienos būtiniausių mokslams skirtų programų yra „Pages“, „Numbers“ ir „Keynote“. Pirmoji leis paprastai ir lengvai kurti ir redaguoti įvairaus pobūdžio dokumentus, antroji skirta skaičiavimui ir diagramoms, o „Keynote“ nepakeičiama įspūdingų prezentacijų kūrimui.

Partnerio nuotr./4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui
Partnerio nuotr./4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui

Ypač patogu, kad visuose „MacBook“ kompiuterių modeliuose puikiai veikia ir „Microsoft Office“ paketo programos – „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir kitos, tad jomis galima sklandžiai naudotis be jokių apribojimų.

Moksleiviams ir studentams pravers ir funkcionali „iMovie“ programa vaizdo įrašų kūrimui. Be šių programų, jaunuoliai daugybę edukacijai ir mokslams reikalingų programų gali rasti ir internetinėje programėlių parduotuvėje „App Store“.

3. Savarankiškam ir komandiniam darbui

„MacBook Air“ nešiojamieji kompiuteriai sukurti taip, kad veiktų ypatingai sklandžiai, kad ir ką bedarytum – juose įdiegtos pridėtinės funkcijos leidžia padaryti dar daugiau per dar trumpesnį laiką. Kasdieniam darbų planavimui naudingos „Notes“ užrašų, „Reminders“ priminimų ir „Calendar“ kalendoriaus programos.

Geros naujienos ir tiems, kurie linkę viską „pamesti“. Unikali vidinė paieškos sistema „Spotlight“ padeda greitai ir lengvai rasti tai, ko ieškai – programas, dokumentus, nuotraukas ar bet kokius kitus failus.

Tuos, kurie dar nėra išbandę „MacBook“ kompiuterių „Trackpad“ jutiklinio kilimėlio, nustebins jo jautrumas ir itin tiksli kontrolė. Jame veikiantis pažangus „Force Touch“ manipuliatorius atpažįsta paspaudimo stiprumą ir leidžia itin subtiliai valdyti veiksmus savo kompiuteryje, pavyzdžiui, atitinkamai braukiant pirštais galima priartinti ar nutolinti vaizdą, pakeisti langų ekrane išdėstymą ar slinkti puslapiu žemyn.

Partnerio nuotr./4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui
Partnerio nuotr./4 naudingos išmaniųjų įrenginių funkcijos, kurios pravers kiekvienam studentui

Bendram darbui su klasės ar grupės draugais verta išbandyti patogią „Collaborate“ funkciją, kuri veikia naudojant kompiuteryje įdiegtas „Pages“, „Numbers“ ar „Keynote“ aplikacijas. Ši funkcija leidžia „gyvai“ redaguoti sukurtus dokumentus, prezentacijas ar ataskaitas kartu su kitais kurso draugais, naudojančiais „Apple“ įrenginius. Taip dirbti ar ruošti namų darbų užduotis komandose bus dar paprasčiau.

Su „Apple“ įrenginiais nereikia jaudintis ir dėl duomenų saugumo – pažangios technologijos padeda apsaugoti „MacBook“ vartotojų privatumą, programų saugumą ir asmeninius duomenis. Naujausi kompiuterių modeliai turi specialų antros kartos „Apple T2“ silicio apsaugos lustą, yra saugiai atrakinami naudojant „Touch ID“ piršto jutiklį, o visi duomenys yra užšifruojami.

4. Vaizdo ir garso kokybė bei nepriekaištingas dizainas

Ne mažiau nei mokslui skirtos programos, funkcionalumas ir stilingas dizainas, studentams svarbus ir ryškus, didelės raiškos ekranas, aiškus, lengvai įskaitomas tekstas bei kokybiškas ir švarus garsas.

Itin detalus ir sodrus, 2560 x 1600 raiškos „Retina“ ekranas leidžia mėgautis kiekvienu atliekamu darbu ar laisvalaikio veikla – ekrano spalvos svarbios tiek kuriant naują prezentaciją paskaitoms, tiek montuojant vaizdo filmuką, tiek ir žiūrint mėgstamą serialą ar filmą.

Tam, kad mažiau vargintumėte savo akis dirbdami vakarais ar skirtingomis aplinkos sąlygomis, „Macbook“ modeliuose yra įdiegta „True Tone“ technologija, kuri automatiškai pakoreguoja ekrano baltos šviesos lygį, pritaikydama spalvų temperatūrą pagal jus supančią aplinką. Pavyzdžiui, lauke bus palaikomas šaltesnis ekrano spalvos lygis, o viduje prie baltos lempos šviesos, ekranas taps balkšvesnis.

Linkusiems padirbėti ar ruoštis egzaminams naktį, yra skirtas ir specialus „Night Shift“ nakties režimas, kuris sumažina mėlyną šviesą ir ekrane pritaiko šiltesnius, natūralesnius spalvų tonus.

Nuotoliniam mokymuisi ar bendravimui su kurso draugais svarbi ir garsiakalbių bei kameros kokybė. Pirmąjį užtikrina stereo garsiakalbiai, kurie naujausiuose „MacBook Air“ modeliuose išgauna dvigubai daugiau žemų dažnių ir pasiekia net iki 25 proc. daugiau garso. O antrąjį garantuoja „FaceTime“ kamera, kuri leidžia kurso draugams, dėstytojams, kolegoms ar šeimos nariams matyti jus itin aukšta raiška.

Šiuo metu, įsigiję bet kurį „MacBook“ modelį, „Apple TV+“ interneto televizija visus metus galėsite naudotis nemokamai. Visų geriausių išmaniųjų įrenginių pasiūlymų mokslams ir studijoms ieškokite „Apple“ įgaliotų partnerių parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius