7 būdai prailginti „iPhone“ baterijos veikimo laiką su „iOS“ 8

Operacinę sistemą atnaujinę „Apple“ vartotojai galėjo pastebėti, kad jų „iPhone“ ar „iPad“ išsikrauna šiek tiek greičiau nei įprastai. Taip yra todėl, kad naujos operacinės sistemos funkcijos verčia įrenginius dirbti šiek tiek produktyviau.
„Apple“ pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“
„Apple“ pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„iPhone 6“ ar “iPhone 6 Plus“ savininkai diskomforto dėl telefono baterijos justi neturėtų, nes šeštos kartos telefono baterija yra talpesnė nei ankstesnių modelių.

Nepriklausomai nuo to, kokį „Apple“ įrenginį turite, „Mashabe“ pateikia 7 būdus, kurie jums padės prailginti telefono veikimo laiką, jei tik turite naująją operacinę sistemą.

1. Nustatykite kaltininkus

Pirmiausiai reikia išsiaiškinti, kurios programėlės jūsų telefono baterijai kenkia labiausiai. „Apple“ naujoje OS įdiegė įrankį, kuris leidžia procentais matyti didžiausius baterijos eikvotojus. Tam, kad nustatytumėte, kurias nenaudojamas programėles uždaryti, pasirinkite „Settings“ – „General“ – „Usage“.

Tuomet sistema leis jas uždaryti arba ištrinti.

2. Valdykite „Background App Refresh“

Daugeliui patinka, „Apple“ paralakso funkcija, nes ją įjungus atrodo, kad ekrano užsklanda juda tarp programėlių. Tačiau tai yra vienas didžiausių baterijos kenkėjų „iOS“ 8.

Kaip ir „iOS“ 7, naujoje OS yra „Background App Refresh“ funkcija, ji atsisiuntus atnaujinimą būna automatiškai įjungta. „Background App Refresh“ nuolatos atnaujina ir tuo metu nenaudojamų programėlių turinį, kol esate prisijungę prie Wi-Fi ar operatoriaus tiekiamo ryšio.

Savaime suprantama, tai eikvoja išmaniojo telefono bateriją. Kad šią funkciją išjungtumėte, pasirinkite „Settings“, „General“ ir „Background App Refresh“.

3.Sumažinkite valdiklių pranešimų skaičių

„iOS“ 8 turi valdiklius (angl. widgets) , kuriuos galite pasiekti iš pranešimų centro (Notification Center). Šie valdikliai gali leisti sekti sporto rezultatus, atnaujinti duomenis apie oro pokyčius ir pan. Vienintelis trūkumas tas, kad jie atnaujina duomenis labai dažnai, todėl telefono baterija veikia trumpiau. Gera žinia ta, kad galima pasirinkti, kuriuos valdiklius norite įjungti, paspaudę „Edit“ meniu mygtuką.

4.Uždarykite paralaksą

Daugeliui patinka, „Apple“ paralakso funkcija, nes ją įjungus atrodo, kad ekrano užsklanda juda tarp programėlių. Tačiau tai yra vienas didžiausių baterijos kenkėjų „iOS“ 8. Tam, kad jį išjungtumėte, pasirinkite „Settings“ – „General“ – „Accessibility“ ir įjunkite „Reduce Motion“.

5.Išjunkite vietą sekančias programėles

Vietą sekančios programėlės gali būti puikios, kai jums reikia navigacijos ar norite matyti, kurias savo vaizdingo maršruto vietas fotografavote. Tačiau tai apsunkina baterijos veikimą.

Jūs galite išjungti iškart visų vietos programėlių sekimą pasirinkdami „Settings“ – „Privacy“ – „Location Services“ arba galite išjungti visas programėles po vieną. Pastaroji funkcija labiau rekomenduotina, nes tokiu atveju dar bus galimybė pasinaudoti kitomis svarbiomis funkcijomis, pavyzdžiui, surasti telefoną, jei kada pamestumėte.

6. Sumažinkite ekrano ryškumą

Tai kai kam gali atrodyti akivaizdu, tačiau ekranas sunkina baterijos veikimą ir nėra jokio reikalo laikyti jį ryškesnį negu reikia. 

Tai kai kam gali atrodyti akivaizdu, tačiau ekranas sunkina baterijos veikimą ir nėra jokio reikalo laikyti jį ryškesnį negu reikia. Ryškumą galima sumažinti pasirinkus „Settings“ – „Wallpapers & Brightness" – Auto-Brightness.

7. Nenaudokite „Fetch“

Noras pagrindiniame telefono ekrane matyti naujausius pranešimus yra suprantamas, tačiau „Fetch“ funkcija, kuri nuolatos tikrina, ar negavote naujų el. laiškų, labai vargina bateriją. Leiskite baterijai pailsėti ir pasitikrinkite paštą rankiniu būdu naudodami pašto programėlę.

Šią funkciją išjungti galite pasirinkę „Settings“ – „Mail, Contacts, Calendar“ – „Fetch New Data“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius