Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

A.Ažubalis kviečia Kanados įmones bendradarbiauti su Lietuvos IT sektoriumi

Investavimo galimybes Lietuvos informacinių technologijų (IT) sektoriuje ir Lietuvos Vyriausybės vykdomus šios srities plėtros planus Kanados įmonėms ir institucijoms pristatė šioje šalyje su verslininkų delegacija viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ontarijo provincijos investicijų ir prekybos centre, esančiame Toronte, gegužės 3 dieną vykusiame Lietuvos verslo misijos seminare ministras pabrėžė Baltijos ir Šiaurės šalių bankų paslaugų, telekomunikacijų ir interneto infrastruktūros integracijos pranašumus.

A.Ažubalis atkreipė dėmesį, kad Lietuva yra sėkmingai besivystančio Šiaurės Europos regiono dalis, kuriame sukurta saugi ir stabili aplinka ilgalaikėms investicijoms.

Ministras taip pat lankėsi Ontarijo kompetencijos centre, kur nagrinėjo Kanados patirtį skatinant inovacijas, akademinių institucijų bei verslo įmonių bendradarbiavimą rinkai pritaikant mokslinių tyrimų rezultatus.

Tą pačią dieną vykusiuose susitikimuose su Ontarijo provincijos tarpvyriausybinių reikalų ministre Monique Smith ir įstatymų leidybos rūmų pirmininku Steve‘u Petersu aptarti Kanados ir Europos Sąjungos laisvosios prekybos sutarties derybų klausimai.

A.Ažubalio teigimu, ambicinga sutartis būtų naudinga Kanadai ir ES, kartu ir Lietuvai.

Dėl didelės ukrainiečių diasporos Kanadoje ir Lietuvos artimos kaimynystės su Ukraina ypatingo dėmesio per pokalbius sulaukė šios šalies ryšių su ES ir NATO klausimai.

Visuose susitikimuose Toronte buvo palankiai įvertinta Kanados lietuvių bendruomenės veikla labdaros bei Lietuvos ir Kanados verslo ryšių skatinimo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius