Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Acer Predator 15“ apžvalga: grobuonis, kuriam mielai paaukosi piniginę

Dar prieš kelis metus žaidimams skirtų „noutbukų“ rinkoje dominavo „svetimas“ – „Alienware“ kompiuteriai. Šiandien šioje nišoje rungiasi daugiau žaidėjų ir viena lyderių yra „Acer“ gamintoja, sukūrusi „Predator“ žaidimams skirtų kompiuterių seriją.
Acer Predator 15
Acer Predator 15 / Gamintojo nuotr.

„Svetimas prieš gruobonį“ – tokį šūkį turėdami galvoje „Acer“ inžinieriai

sukūrė ir naujausią „Acer Predator 15“ nešiojamąją žaidimų mašiną. Tai vienas iš tų retų 15 colių nešiojamųjų kompiuterių, kuriuose gali būti montuojama viena galingiausių „Nvidia“ vaizdo plokščių – „Nvidia GeForce 980m“. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo tobula, bet ar tikrai šis plėšrus ateivis vertas nuginkluojančios 1700 eurų kainos.

Turinys ir forma

Visi „geimeriai“ ir jiems prijaučiantys žino, kad norint turėti galingiausią vaizdo plokštę nešiojamame kompiuteryje, teks visur su savimi tampyti storą ir sunkų 17 colių įstrižainės gremėzdą. „Acer Predator 15“ paneigia šitą stereotipą, mat šiame 15 colių „noutbuke“ kažkokiu būdu telpa viena galingiausių vaizdo plokščių – „Nvidia GeForce 980m“ su keturiais gigabaitais atminties. Žinoma, ši operacija neapsiėjo be įprastinio pašalinio poveikio – tam, kad viduje tilptų pakankamai galingi aušintuvai, kompiuterio korpusas išstorėjo beveik iki keturių centimetrų.

Iš vienos pusės, tai šioks toks trūkumas, bet iš kitos – privalumas, mat storesniame korpuse „Acer“ galėjo įmontuoti geresnius garsiakalbius. Šiedu kompiuterio priekyje esantys elementai skamba pakankamai kokybiškai ir garsiai, be to, dugne įmontuota žemų dažnių kolonėlė priduoda garsams sodrumo. Žinoma, „Predator 15“ garso kokybė nėra aukščiausios klasės, tad norint mėgautis tikrai įspūdingu garsu, vertėtų įsigyti ausines.

Apskritai, šio „grobuonies“ dizainas nėra kažkuo išskirtinis – agresyvūs raudonos spalvos akcentai kelia asociacijas su sportiniais automobiliais. Visgi jų nėra tiek daug, kaip pas konkurentus, tad šį „noutbuką“ iš bėdos galima būtų naudoti ir darbo tikslais biure. Klaviatūra yra apšviečiama, joje spalvomis išskirti dažniausiai žaidimuose naudojami klavišai. Liečiamoji aikštelė labai pakenčiama, be to, šalia yra mygtukas leidžiantis ją visiškai išjungti – tai labai naudinga funkcija žaidžiant.

Tiesa, nepatartina žaisti verslo susitikimo metu ir tikėtis, kad niekas to nepastebės, mat pilnu pajėgumu veikiantys „Predator“ aušintuvai tikrai nėra vieni iš tyliųjų. Anaiptol, tai vienas didžiausių šio kompiuterio trūkumų – aušintuvai kelia tokį triukšmą, kad kartais nesigirdi net iš garsiakalbių sklindančių tylesnių garsų. Visgi tai visiškai suprantama, nes „Predator 15“ montuojama ypač galinga vaizdo plokštė generuoja tiek šilumos, kad ją naudojant galima būtų ir omletą iškepti.

Visgi aušintuvai įtaisyti labai protingai ir didžiausią dalį šilumos išpučia per erdvias galines kompiuterio groteles – netgi žaidimo metu laikant „Predator 15“ ant kelių, jo dugnas įkaista labai nestipriai. Be to, kovai su karščiu „Acer“ inžinieriai sugalvojo dar vieną būdą – papildomą aušintuvą, įstatomą į diskų leistuvo vietą. Tiesiog pastarojo lizdas yra sukurtas taip, kad paspaudus specialų mygtuką, lengvai išsiimtų ir į jo vietą galima būtų įstatyti specialų „FrostCore“ aušintuvą. Kiek jis padeda ištraukti karštį nuo vaizdo plokštės ir procesoriaus – didelis klausimas, bet pradėjus žaisti tikrai reiklų žaidimą šis aušintuvas geriau negu nieko.

Gamintojo nuotr. /Acer Predator 15
Gamintojo nuotr. /Acer Predator 15

Galios avataras

O aušintuvų „Predator 15“ tikrai reikia, nes jame sukasi ne tik viena galingiausių vaizdo plokščių, bet ir vienas galingiausių procesorių – „ Intel Core i7-6700“. Tam, kad visi žaidimai ir programos veiktų su vėjeliu, galingiausiame šio modelio variante gali būti įdiegta net 32 gigabaitai darbinės atminties. Žinoma, galima rinktis ir modelį su silpnesniu procesoriumi, vaizdo plokšte ar mažiau darbinės atminties – tada ir kaina bus žemesnė. Visgi net ir įsigijus pačią galingiausią konfigūraciją, naujausius ir reikliausius žaidimus teks žaisti vidutiniais ir aukštesniais grafikos nustatymais – kad ir koks „grobuoniškas“ būtų šis „Acer“ kompiuteris, maksimaliais nustatymais dalies žaidimų nepažaisite.

15 colių įstrižainės ekranas vaizdą rodo 1920x1080 taškų raiška ir jos pilnai pakanka aštriam ir kontrastingam vaizdui. Bet jeigu jo nepakanka, galima prisijungti išorinį monitorių HDMI arba „DisplayPort“ jungtimis, be to, „Acer Predator“ palaiko „Nvidia G-Sync“ technologiją, kurią ypač vertina tikri „geimeriai“, mėgstantys ypatingai sklandžią ir greitą kadrų per sekundę kaitą ekrane, kas išvertus į žmonių kalbą reiškia visiškai nestriginėjantį vaizdą. Deja, naujausiuose žaidimuose kompiuterio galios šiai technologijai gali ir pritrūkti.

Grobuonis viduje turi ir pakankamai galingą bateriją, kurios pakaks kiek daugiau nei trims valandoms žaidimo, o įprastai naudojant ar žiūrint filmus, kompiuterio akumuliatorius tveria kiek daugiau nei keturias valandas. Iš tiesų, nors ir nešiojamas, šis kompiuteris sveria apie 3,4 kilogramo, tad jis, ko gero, dažniau bus stacionarus su trumpais pernešimais.

Išvados

Pastaraisiais metais „Acer“ iš tiesų pradėjo stebinti tikrai kokybiškai „sukaltais“ žaidimams skirtais kompiuteriais – ir „Predator 15“ šią tendenciją tik dar kartą įrodo. Tai vienas galingiausių 15 colių įstrižainės nešiojamųjų kompiuterių rinkoje ir rungiasi lygiomis jėgomis su visais konkurentais. Jame viskas veikia beveik tobulai, žinoma, kiek tai įmanoma „noutbuke“ – bet dauguma žaidimų pavyks mėgautis aukščiausiais nustatymais. Natūralu, kad jis gan sunkus ir storas, užtat tai leido įdiegti geresnį aušinimą bei ištvermingesnę bateriją. Tiesa, aušintuvų keliamas garsas ne juokais gadina įspūdį. Tiesa, neseniai pasirodė naujausia „Nvidia“ vaizdo plokščių karta, vadinama „Pascal“ slapyvardžiu ir žymima skaičiumi 1080, tad kyla šiek tiek abejonių, ar nevertėtų truputį palaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius