Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Adobe Flash“ spraga leido perimti internetinės kameros valdymą

Praėjusį ketvirtadienį „Adobe“ paskelbė ištaisiusi saugumo spragą „Flash“ programoje, kuria pasinaudojant programišių sukurtos svetainės galėdavo perimti jose apsilankiusių vartotojų „Mac“ kompiuterių internetinės kameros valdymą.
 Programišiai gali slapta įdiegti kenkėjišką programinę įrangą ir, gavę prieigą prie internetinės kameros, daryti su ją ką tik nori – fotografuoti, filmuoti, įrašyti garsą, o gautus duomenis atsisiųsti ar paskelbti internete.
Programišiai gali slapta įdiegti kenkėjišką programinę įrangą ir, gavę prieigą prie internetinės kameros, daryti su ją ką tik nori – fotografuoti, filmuoti, įrašyti garsą, o gautus duomenis atsisiųsti ar paskelbti internete. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Filmavimas

Kompanijos teigimu, problemos šaltinis buvo „Flash Player Settings Manager“ SWF failas, kuris buvo saugomas pačios „Adobe“ interneto svetainėje. Smulkmenos kol kas nepateikiamos, tačiau vartotojams pranešama, kad atnaujinti „Adobe Flash“ programinės įrangos nereikės.

Spragą prieš kelias savaites aptiko programuotojas Ferossas Aboukhadijehas. Jis nustatė, kad internetinės kameros ir mikrofono perėmimas buvo atliekamas naudojant programišių tarpe paplitusio „clickjacking“ metodo atmainą.

Kameros nustatymų langas įkeliamas nedidelio žaidimo lange, padaromas nematomas, o vartotojas, žaisdamas žaidimą, pats to nežinodamas, suteikia leidimą svetainei naudotis vaizdo kameros pateikiama informacija.

F.Aboukhadijehas apie radinį pranešė „Adobe“, tačiau jokios reakcijos nesulaukė net praėjus porai savaičių. Tada programuotojas nusprendė paviešinti šią informaciją internete. Kaip ir reikėjo tikėtis, šiuo atveju kompanijos veiksmai buvo itin operatyvūs – spraga „užlopyta“.

Jei norite sužinoti, kaip šis triukas suveikdavo, galite pasižiūrėti video įrašą:

VIDEO: HOW TO: Spy on the Webcams of Your Website Visitors

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius