Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Amazon“, „Apple“ ir „Google“ jungtinis projektas atveria kelią išmaniems namams 

„Amazon“, „Apple“ ir „Google“ susitarė sukurti atvirojo kodo standartą prie interneto jungiamai namų  įrangai, pavyzdžiui, išmaniesiems garsiakalbiams. Šios įmonės bendradarbiaus su „Zigbee Alliance“, įmonių asociacija, kuriančia atvirus IoT standartus, taip pat su „Samsung“, „Ikea“ ir kitomis svarbiausiomis šio sektoriaus kompanijomis.
IOT
IOT / 123RF.com nuotr.

Įmonės sudarė darbo grupę, pavadintą „Projektas: sujungti namai per IP“ (arba CHIP, nuo angliško Connected Home over IP), kuri susitiks, diskutuos ir (tikimasi) susitars dėl standartų rinkinio ateinančiais mėnesiais. Tikslas yra užtikrinti, kad išmanieji namų prietaisai bus suderinami tarpusavyje, ir įsitikinti, kad jie atitinka tam tikrą saugumo lygį.

Projekto potencialas didelis: jei jame dalyvaus priims visos didžiosios kompanijos, šis standartas galėtų paskatinti išmaniųjų namų technologijų pritaikymą. Šiuo metu, jei norite nusipirkti IoT prietaisus savo namams, dažniausiai turite pasirinkti vieną įmonę ir būti jai ištikimas jos, nes skirtingų kompanijų produktai nėra suderinami. Pvz., „Google“ namų balso asistentas neveiks su „Amazon“ išmaniosiomis lemputėmis.

Susirūpinimas dėl saugumo taip pat lėtina tokių technologijų plitimą, kurį iliustruoja nesibaigiantys gąsdinantys pasakojimai apie „Ring“ fotoaparatą ir tai, kaip lengva į jį įsilaužti. Atvira ekosistema, patobulinti saugumo standartai ir 5G įdiegimas galėtų būti tas sėkmingasis derinys, kurio dėka išmanieji namai taptų visiems įprasti.

Reikia dar daug nuveikti, tačiau vilties yra. Iš tikrųjų bus sunku suderinti veiksmus su pačiais didžiausiais technologijų pasaulio vardais, kurių visų išmaniųjų namų produktai yra skirtinguose vystymo etapuose. Ir yra rizikos, kad užuot sukūrusios standartą, kuris jas visas suvienytų, įmonės tiesiog sukurs papildomą, neprivalomą standartą, kurio niekas nesilaikys...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius