-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikietis autobusuose slopindavo rėksnių mobilųjį ryšį

Visuotinai išpopuliarėję mobilieji telefonai ne tik leido praktiškai pasidžiaugti ryšiu bet kuriame pasaulio kampelyje, tačiau atvėrė ir psichologines problemas, susijusias su šia ryšio priemone.
Mobilusis ryšys
Mobilusis ryšys / 123rf.com

Psichologai nustatė, kad žmones labai nervina, kai kas nors arti jų kalbasi mobiliuoju telefonu. Neaišku, ar taip yra dėl to, jog kitas žmogus girdi tik vieną dialogo pusę, tačiau psichologinis diskomfortas dar labiau padidėja, kai žmogus telefonu kalba dar ir garsiai.

Matyt, dėl šių priežasčių Filadelfijos mieste (JAV) gyvenantis amerikietis, pramintas „liaudies keršytoju“, įsigijo mobiliojo ryšio signalo slopintuvą. Jis reguliariai važinėdavo 44 numeriu pažymėtu autobusu ir kai tik kas nors pradėdavo kalbėtis telefonu pernelyg garsiai, vaikinas išsitraukdavo slopintuvą su keturiomis antenomis ir blokuodavo mobiliojo ryšio signalą autobuso salone.

Su juo pavyko susisiekti NBC kanalo žurnalistams. Ericu pasivadinęs amerikietis pareiškė, kad jis nepiktnaudžiauja savo žaisliuku, o naudoja tik tada, kai kas nors sudrumsčia jo ramybę.

Ericas teigė nemanąs, kad taip elgdamasis jis pažeidžia įstatymus. Tiesa, sužinojęs, kad už tai  gresia iki 100 tūkst. dolerių bauda, amerikietis pažadėjo savo veiklą nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius