-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikietiška tragikomedija: dukros avarijoje netekę tėvai į teismą padavė „Apple“

Didžiosios technologinės kompanijos gana dažnai susiduria su teisminiais procesais. Nors daugelis jų gali pasirodyti logiški ir pagrįsti, kai kurie jų yra mažų mažiausiai keisti. „Apple“ neseniai buvo paduota į teismą tėvų, kurie mano, kad kompanija prisidėjo prie jų dukros žūties. Jums spręsti, ar šie žmonės yra teisūs ar tiesiog nori užsidirbti iš savo pačių nelaimės.
texas-family-blame-apples-facetime-in-suit-over-fatal-crash
Amerikiečių šeima bando prisiteisti pinigų dėl dukros žūties.

Viena pora JAV padavė „Apple“ į teismą dėl to, kad per avariją žuvo jų penkerių metų dukra. Viskas įvyko dar 2014 m. per Kūčias, kuomet greitkelyje į Jameso ir Bethany Modisette „Toyota Camry“ galą trenkėsi „Toyota 4Runner“. Automobiliai buvo stipriai sumaitoti – gelbėtojams teko vaduoti „Camry“ vairuotoją ir už jo sėdėjusią penkerių metų mergytę. Tėvas buvo sunkiai sužeistas, tačiau gydytojai sugebėjo išgelbėti jo gyvybę. O štai penkerių Moriah ligoninėje nuo patirtų sužalojimų mirė.

Kur čia „Apple“ kaltė?

Pora yra įsitikinusi, kad dėl visko kalta „FaceTime“ programėlė, kurią kaip tik naudojo avarijos kaltininkas Garrettas Wilhelmas. Žuvusios mergytės tėvų nuomone, „iPhone“ išmanusis telefonas, kuriuo kaip tik tuo metu ir naudojosi Wilhelmas, turėjo visą reikalingą įrangą, kad galėtų neleisti savo savininkui juo naudotis vairuojant. Tai yra, pora mano, kad „Apple“ turėjo užtikrinti, kad „FaceTime“ programėlė bei kitos potencialiai dėmesį atkreipiančios telefono funkcijos neveiktų, kuomet telefonu naudojasi automobilį vairuojantis žmogus.

Daugiau informacijos apie tai, kodėl tėvai dėl dukros žūties kaltina „Apple“:

VIDEO: Texas Family Blame Apple's FaceTime in Suit Over Fatal Crash

„Apple“ šiuo klausimu dar nepateikė jokio komentaro. Ekspertai taip pat nesiryžta spręsti kuo baigsis ši byla. Tuo tarpu Garretto Wilhelmo advokatas gindamas savo klientą laikosi visiškai kitos versijos. Jis teigia, kad naudojimasis telefonu nebuvo avarijos priežastis. Dar daugiau – Wilhelmas jokiais savo veiksmais nesukėlė avarijos. Advokatas teigia, kad tai buvo tik nelaimingas atsitikimas, nes eismas greitkelyje sulėtejo labai staigiai.

Bet kuriuo atveju, visi turėtų žinoti, kad bet kokie pašaliniai darbai už vairo nėra gera mintis. Tačiau žmonės iš gausybės tragiškų istorijų vis tiek nepasimoko ir prie vairo aktyviai naudojasi savo išmaniaisiais prietaisais. Vėliau dėl nelaimės lieka kaltinti tik save pačius, nors šioje istorijoje kaltę bandoma suversti ir telefono gamintojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius