Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ grėsmė: duomenis šifruojantis „ransomware“ tipo virusas pirmą kartą aptiktas „Mac“

Praėjusią savaitę į „Apple“ vartotojus nusitaikė programišiai, kurie pirmą kartą prieš „Macintosh“ kompiuterius panaudojo pavojingą išpirkos (ransomware) tipo virusą, pranešė „Palo Alto Netowrks“ tyrėjai.
„Apple“ pristatė naujajį itin ploną ir lengvą „MacBook“
„Apple“ pristatė naujajį itin ploną ir lengvą „MacBook“

Ransomware tipo kenkėjiškos programos yra vienos sparčiausiai augančių kibernetinių grėsmių, kurios užšifruoja apkrėstuose kompiuteriuose esančius duomenis ir prašo išpirkos už elektroninį raktą, leidžiantį duomenis atrakinti.

Pinigus nusikaltėliai reikalauja sumokėti sunkiai susekamomis skaitmeninėmis valiutomis, todėl dažniausiai lieka neidentifikuoti.

Dažniausiai šio tipo virusais taikomais į „Microsoft“ operacinės sistemos vartotojus. Tačiau tyrėjai nustatė, kad kovo 4 d. užfiksuotas „Macintosh“ virusas priklauso  išpirkos virusų šeimai.

Palo Alto tyrėjai atrado virusą „KeRanger“, kuris prašo už dokumentų grąžinimą sumokėti vieną bitkoiną – maždaug 400 dolerių.

„Apple“ atstovai teigia, kad  bendrovė jau ėmėsi apsaugos veiksmų ir panaikino skaitmeninį sertifikatą iš „Apple“ aplikacijų kūrėjo, kuris leido įrašyti kenkėjišką programinę įrangą į Mac kompiuterius.

Užkratas, anot tyrėjų, užprogramuotas taip, kad užšifruotų bylas apkrėstuose asmeniniuose kompiuteriuose praėjus trims dienoms nuo kompiuterio užkrėtimo. Tai reiškia, kad jei „Apple“ nuo penktadienio nepavyko neutralizuoti užkrato, kai kurie vartotojai tik pirmadienį pamatys, kad jų bylos užšifruotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius