Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ ir „Samsung“ dar kartą sieks susitarimo patentų ginče

Technologijų kompanijos „Apple“ ir „Samsung“ ir vėl bando išspręsti jau keletą metų vykstančius tarpusavio nesutarimus dėl patentų. Anot „The Korea Times“, dabartinė situacija artėja potencialaus susitarimo link.
„Apple“
„Apple“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, vis dar yra daugybė kliūčių šiam susitarimui. Pavyzdžiui, „Apple“ vis dar nėra atsiėmusi reikalavimo „Samsung“ susimokėti po 30 JAV dolerių už kiekvieną parduotą įrenginį.

„Samsung“ vis dar siekia pasirašyti sutartį, pagal kurią turėtų galimybę susipažinti su visais komerciniais „Apple“ dizaino patentais. Mainais į tai, „Apple“ nori 30 JAV dolerių už kiekvieną „Samsung“ įrenginį, kuris pažeidžia „Apple“ patentus, tačiau „Samsung“ šią sumą laiko per didele“, – rašo „The Korea Times“.

„Samsung“ generalinis direktorius Shinas Jong Kyunas kitų metų pradžioje vyks į JAV susitikti su „Apple“ vadovu Timu Cooku ir aptarti potencialų sandorį su „Apple“. Tačiau iki šiol šių dviejų kompanijų vadovų susitikimai per pastaruosius dvejus metus davė mažai rezultatų.

Abi technologijų milžinės dėl patentų pešasi nuo 2011 metų pradžios, kuomet JAV kompanija apkaltino „Samsung“ pažeidus jos dizaino ir programinės įrangos patentus. Iki šiol šioje kovoje labiau sekėsi „Apple“, kuriai įvairių šalių teismai iš „Samsung“ yra priteisusi kelis šimtus milijonų JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius