-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple“ nebenaudos „Intel“ procesorių savo kompiuteriuose „Mac“

JAV technologijų milžinė „Apple“ nusprendė nebenaudoti „Intel“ procesorių kompiuteriuose „Mac“ ir pereiti prie savo gamybos lustų.
Naujasis „MacBook Air“.
„MacBook Air“. / „Apple“ nuotr.

Šis žingsnis žymi 15 metų trukusios partnerystės su „Intel“ pabaigą.

Pirmieji „Mac“ kompiuteriai su „Apple“ procesoriais bus išleisti iki šių metų pabaigos, pranešė bendrovės vadovas Timas Cookas, kalbėdamas kasmetinėje „Apple“ kūrėjų konferencijoje (WWDC 2020), kuri įvyko Kalifornijos valstijos San Chosė mieste.

„Kai įgyvendiname radikalius pokyčius, tai darome dėl paprastos, bet labai svarbios priežasties – norėdami sukurti daug geresnius produktus, – pareiškė T.Cookas. – Gamindami „Mac“, pereisime prie savo lustų – Apple Silicon“.“

Pasak „Apple“, naujieji procesoriai pagerins kompiuterių našumą sumažindami elektros energijos sunaudojimą. Bendrovė tikisi perėjimą įgyvendinti per dvejus metus.

Kaip pranešama, „Microsoft“ ir „Adobe“ jau pradėjo savo programų paketų „Office“ ir „Photoshop“ pritaikymo prie „Apple“ lustų procesą.

Gandai apie ketinimus atsisakyti „Intel“ procesorių pirmą kartą pasigirdo prieš dvejus metus. Kaip pranešė „Bloomberg“, perėjimas prie savos gamybos lustų – tai dalis bendros strategijos, kuria siekiama pagerinti „Apple“ įrenginių, įskaitant kompiuterių, išmaniųjų telefonų „iPhone“ ir planšetinių kompiuterių „iPad“, sąveiką.

„Mac“ kompiuteriai jau ilgą laiką nėra pagrindinis „Apple“ pajamų šaltinis, kaip kadaise, tačiau bendrovė per metus parduoda mažiausiai apie 20 mln. vienetų, o tai atneša apie 25 mlrd. JAV dolerių pajamų, pažymi „Bloomberg“.

Šie kompiuteriai taip pat yra labai svarbūs „Apple“ norint išlaikyti savo profesionalią rinką, skatindami įsigyti daugiau populiarių prietaisų, tokių kaip „iPhone“, „AirPod“ ir „Apple Watch“.

„Intel“ atžvilgiu, bendradarbiavimo su „Apple“ pabaiga yra daugiau simbolinis, o ne finansinis pokytis. Pasak „Bloomberg“ pacituotų „Sanford C.Bernstein“ analitikų, visa „Mac“ linija sudaro mažiau nei 5 proc. „Intel“ metinių pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius