Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ pristato „CarPlay“ funkciją, kuri „iOS“ integruos į automobilius

„Apple“ pirmadienį pranešė, kad didieji automobilių gamintojai greitu metu išleis automobilius, kurie pasižymės „CarPlay“ funkcija – funkcija, kuri integruos operacinę sistemą „iOS“ į automobilius.
„iPhone“ virtuali asistentė „Siri“
„iPhone“ virtuali asistentė „Siri“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„CarPlay“ leis „iPhone“ vartotojams automobilyje atsiliepti į skambučius, naudotis žemėlapiais, klausyti muzikos ir rašyti tekstines žinutes balsu ar prisilietimu prie automobilio valdymo skydelio.

Anot gandų, kol kas įrenginiai prie automobilio sistemos bus jungiami „Lightning“ jungtimi, tačiau jau netolimoje ateityje šią sąsają turėtų pakeisti „Wi-Fi“ ryšys.

Teigiama, kad naujoji funkcija bus patogiai integruota į automobilio vidaus dizainą, tad vairuotojai šią funkciją galės valdyti virtualaus balso asistento „Siri“ pagalba, t.y. tiesiog paspausdami ant vairo ar prietaisų skydelio esantį mygtuką, kuris „iškvies“ sumanųjį asistentą.

Tokie automobilių gamintojai kaip „Ferrari“, „Mercedes-Benz“ ir „Volvo“ jau šią savaitę pristatys modelius su „CarPlay“ funkcija.

Manoma, kad jų pavyzdžių greitu metu turėtų pasekti ir „BMW Group“, „Ford“, „General Motors“, „Honda“, „Hyundai Motor Company“, „Jaguar Land Rover“, „Kia Motors“, „Mitsubishi Motors“, „Nissan Motor Company“, „PSA Peugeot Citroën“, „Subaru“, „Suzuki“ ir „Toyota Motor Corp“.

„Volvo“ pirmadienį taip pat oficialiai paskelbė apie „CarPlay“ funkcijos pasirodymą visuose gaminamuose „XC90“ modeliuose, kurie bus išleisti dar šiemet. Švedų gamintojas sukūrė ir pristatomąjį „CarPlay“ vaizdo įrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius