Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ remia prie sienos „Samsung“: slaptas dokumentas atskleidžia, kad korėjiečiai kopijavo „iPhone“ vartotojo sąsają

Patentų pažeidimais korėjiečių kompaniją „Samsung“ kaltinanti „Apple“ teismui pateikė konfidencialų konkurentės 2010 metų dokumentą, kuriame jos inžinieriai lygina „Galaxy S“ telefoną su „iPhone“.
Teismui pateiktame konfidencialiame „Samsung“ dokumente svarbiausios telefono „Galaxy S“ funkcijos lyginamos su „iPhone“ ir siūloma padaryti jas panašias.
Teismui pateiktame konfidencialiame „Samsung“ dokumente svarbiausios telefono „Galaxy S“ funkcijos lyginamos su „iPhone“ ir siūloma padaryti jas panašias. / Scribd.com nuotr.

„Apple“ sugebėjo gauti visą 132 puslapių dokumentą, kurį pateikė teismui kaip įrodymą. Šioje ataskaitoje, išverstoje iš korėjiečių kalbos, lyginamos svarbiausios telefonų funkcijos, pradedant numerio rinkimo langu, baigiant interneto naršyklės veikimu, iš anksto įdiegtomis aplikacijomis ir net ikonų išvaizda.

Kiekvienu atskiru atveju inžinieriai pateikia rekomendacijas, kaip „Samsung“ galėtų patobulinti savo išmanųjį telefoną ir dauguma atvejų atsakymas yra paprastas: telefonas turėtų veikti panašiai, kaip „iPhone“.

„Trumpai sakant, ataskaitoje pripažįstama, kad telefonas „Galaxy“ (įvardijamas tiesiog „S1“) būtų geresnis, jei veiktų panašiai kaip „iPhone“ ir turėtų panašią vartotojo sąsają. Panašu, kad ji smarkiai padės „Apple“ pagrįsti savo teiginius, jog „Samsung“ aklai nukopijavo „iPhone“, – pastebi „All Things D“.

„Samsung“ teismuose aiškina, kad visa telefonų rinka judėjo link įrenginių, panašių į „iPhone“, o lietimui jautrių ekranų tobulėjimas visa tai dar labiau paskatino. Tačiau atsižvelgiant į paviešintą dokumentą tampa akivaizdu, kad ir pati „Samsung“ supranta, jog vienodą rėmą ir ekraną turintys įrenginiai gali labai smarkiai skirtis.

Žinoma, norėdama laimėti bylą teisme „Apple“ turės ne tik įrodyti, kad „Samsung“ gamino į „iPhone“ panašius telefonus, bet ir kad pažeidė konkrečius jos patentus, susijusius su įrenginių dizainu ir vartotojo sąsaja.

Antradienį teisme „Apple“ iškvietė ekspertų grupę, kad jie paliudytų, jog konkurenčių produktų panašumas nėra sutapimas.

„Samsung“ teisme ginčija, kad jos produktai patentų nepažeidžia, ir apskritai „Apple“ įrenginių dizainas bei funkcijos nėra verti patentavimo.

Paprašytas pakomentuoti paviešintą dokumentą, „Samsung“ atstovas teigė, kad jis toli gražu nėra toks demaskuojantis, kaip gali pasirodyti.

„Samsung“ stebi daugumą konkuruojančių kompanijų. Iš tiesų, tai yra tipinė konkurencinė analizė, kurią rutiniškai atlieka dauguma kompanijų įvairiose pramonės šakose, taip pat ir „Apple“. „Samsung“ remiasi nuolatinių inovacijų ir tobulėjimo kultūra. Mes labai didžiuojamės savo produktų inovacijomis, kurias kuria mūsų 50 tūkst. dizainerių ir inžinierių visame pasaulyje“, – sakė kompanijos atstovas.

Dalį įdomesnių dokumento ištraukų rasite nuotraukų galerijoje. Visą teismui pateiktą konfidencialią „Samsung“ ataskaitą rasite čia (anglų k.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius