Apžvalga: „Spacephone“ – ko gero, paprasčiausias telefonas pasaulyje

Nedidelis, bet ryškus ekranas. Dideli mygtukai. Kelios svarbiausios funkcijos. Taip ir galėčiau baigti bendrovės „Just5“ gaminamo mobiliojo telefono „Spacephone“ apžvalgą.
Kompanijos „Just5“ telefonas „Spacephone“.
Kompanijos „Just5“ telefonas „Spacephone“. / Gamintojo nuotr.

Rimtai, kai kiekvieną savaitę iš įvairių gamintojų gaunu išbandyti vis naują dar geresnį, patogesnį, greitesnį ir kitokį „-esnį“ išmanųjį telefoną, iš Latvijos atkeliavusi dėžutė su telefonu „Just5 CP10“, dar vadinamu tiesiog „Spacephone“, buvo tikra atgaiva.

Išbandyti visiškai paprastą, lengvai naudojamą ir funkcijų gausa pasigirti negalintį telefoną buvo viena lengviausių užduočių šiais metais. Tačiau su juo užtrukau beveik dvi savaites, kurios, tenka prisipažinti, buvo tikra kančia.

Ne, tiek laiko reikėjo ne telefono funkcijoms ar galimybėms išbandyti. Tam užteko simbolinių 15 minučių. Dviejų savaičių prireikė norint sužinoti, kiek be įkrovimo gali ištverti elementas... Pagaliau elementas „mirė“, taigi galiu trumpai aprašyti šį telefoną.

Beje, su „Just5“ sutarėme, kad išbandytą telefono aparatą padovanosime 15min.lt skaitytojams (jis visiškai sveikas ir nesuraižytas, su dėžute, nenulupau net apsauginės ekrano plėvelės). Jei norite jį laimėti (sau ar vyresnio amžiaus artimiesiems), dalyvaukite konkurse!

O dabar grįžtame prie apžvalgos.

Genialumą slepia paprastumas

„Pensininkų telefonas“, – taip mobilųjį telefoną „Spacephone“ apibūdino dauguma pamačiusiųjų. Galima sakyti, taip ir yra.

Jo priekinėje dalyje – itin dideli mygtukai ir sąlyginai mažas vienspalvis ekranas, apšviečiamas oranžine spalva. Telefonas turi stiprų garsiakalbį, o nustačius didžiausią garsą skambutis net rėžia ausis.

Viename telefono šone – klaviatūros išjungimo ir žibintuvėlio jungikliai. Kitame – garso reguliavimo ir FM radijo įjungimo mygtukas. Į telefoną integruota antena, taigi radijas veikia ir be ausinių. Nors yra ir standartinė ausinių jungtis. Pakuotėje rasite ir ausines, tačiau kokybe jos nespindi.

Gamintojo nuotr./Kompanijos „Just5“ mobilusis telefonas „Spacephone“.
„Spacephone“

Aparato gale – pagalbos mygtukas SOS, kurį įjungus surenkami įrašyti pagalbos numeriai ir išsiunčiamos trumposios žinutės su pagalbos prašymu (telefonų numerius galima nustatyti patiems).

Telefonas neturi itin daug galimybių – juo galima skambinti, rašyti SMS, klausyti radijo, įsijungti žibintuvėlį, jame yra žadintuvas, skaičiuotuvas, adresų knyga, kaupiama skambučių informacija ir... viskas.

Nors paprastas, telefonas išties atrodo išskirtinis, nes yra ryškių spalvų (galima pasirinkti violetinį, rožinį, oranžinį, geltoną, šviesiai mėlyną ar įvairiaspalvį). Aparatas gana tvirtas ir turėtų atlaikyti kritimą iš poros metrų aukščio (nors specialiai jo nemėčiau).

Keli draugai juokais jį vadino svajonių telefonu, neva „ko daugiau reikia“. Bet jie nenaudojo „Spacephone“ dvi savaites. O man teko, nes norėjau įsitikinti, ar tikrai elementas toks patvarus, kaip skelbia gamintojas. Tikrai (iš kitos pusės, kai telefonu gali tik skambinti, elementas smarkiai neeikvojamas...).

Per tas dvi savaites spėjau prisiminti, koks svarbus yra internetas telefone, kaip gerai yra lietimui jautrus ekranas ir kaip patogu naudotis „qwerty“ klaviatūra. Na, viena paguoda – ryšį turėjau.

Bene labiausiai erzinanti šio telefono savybė – lėta reakcija į mygtukų paspaudimus. Nors dideliais klavišais patogu rinkti SMS, simboliai ekrane keičiasi su uždelsimu, taigi parašyti vienai žinutei (160 ženklų) reikia net kelių minučių.

Ekrano dydis riboja ir vienu metu matomų adresatų skaičių, o tai trukdo greitai rasti ieškomą kontaktą.

Taigi aktyviai telefoną naudojantiems žmonėms šis aparatas tikrai netiks. Tačiau vyresnio amžiaus artimieji, įtariu, apsidžiaugtų.

Telefono kaina – 259 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius