-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar „Samsung Galaxy S8“ nužudys „Note“ telefonų liniją?

Pietų korėjiečiams pristačius naujausius „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8 Plus“ telefonus kyla pagrįstas klausimas: o ar „Samsung“ dar įžvelgs prasmę gaminti „Note 8“?
„Samsung Galaxy S8“
„Samsung Galaxy S8“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Istoriškai „Galaxy Note“ serijos gaminiai buvo patys didžiausi (ir brangiausi) „Samsung“ išmanieji. Paprastai jų aukštesnė kaina buvo motyvuojama dviem veiksniais – didesniais, aukščiausios kokybės ekranais ir „Samsung’s S Pen“ rašikliais, rašo „The Verge“.

Tačiau S8 serijos gaminiai iš esmės panaikino vieną iš šių veiksnių: pagrindinis naujųjų modelių privalumas yra jų milžiniški „Infinity“ ekranai, kurie sudaro visos įrenginio priekinės sienelės padengimo įspūdį. Netgi mažesnysis S8 jau susilygino su praėjusių metų „Note“ ekranu – abiejų ekranai yra 5,7 colių įstrižainės. O su „Plus“ apskritai nėra net ko lygintis – jo ekranas yra 6,2 colių įstrižainės.

Kitaip tariant, „Note“ linijoje beliko vienas nuo „Samsung“ (ir konkurentų) gaminių skiriantis elementas – rašiklis. Galbūt užkietėjusiems „Note“ gerbėjams to ir pakanka – ypač žinant, kad po „Note 7“ nesėkmės naujausias gaminys, kurį dar galite rasti ant prekystalių, yra dar gūdžiais 2015 metais pristatytas „Galaxy Note 5“. Bet vien rašiklis – santykinai silpnokas diferencijuojantis veiksnys, ypač kai atsižvelgiama į tai, kad „Note“ telefonams konkuruoti teks ne tik su „Samsung“ flagmanais ar kitų gamintojų viliojančiais pasiūlymais, bet ir su kiek žemesnės klasės „Samsung“ gaminiais, kurie neabejotinai paveldės „Galaxy S8“ naujoves ir pasiūlys jas už mažesnę kainą.

Tiesa, yra viena priežastis, dėl kurios „Samsung“ gali nuspręsti išlaikyti „Note“ liniją: papratai būtent „Note“ tampa naujų funkcijų bandymų aikštele. „S Pen“ rašiklis, ekrano padalinimas kelioms programėlėms vienu metu, akies rainelės nuskaitymas, GIF formato vaizdų įrašymas debiutavo būtent su „Note“. Kai kurios iš šių funkcijų vėliau buvo paveldėtos ir kitų įrenginių. Tad negalima atmesti tikimybės, kad ir „Note 8“ paskirtis bus naujų funkcijų išbandymas.

Be to, gali būti, kad „Note 8“ išlaikys esminį „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8 Plus“ dizaino elementą ir jį dar labiau išplėtos. Prisiminkite pernykštį „Note 7“ – jis atrodė visai kaip „S7 Edge“, tik su konservatyvesniu ekrano užlenkimu krašteliuose, taip padidinant plokščiąjį ekrano plotą. Kažko panašaus galima būtų tikėtis ir su „Note8“: galbūt bus paveldėtas S8 modelių ekrano kraštinių santykis ir pasiūlytas ne taip smarkiai užlenktas ekranas, o gal tai bus įrenginiai su ne tokiu neįprastu kraštinių santykiu. O gal „Samsung“ tarsi tūzą iš rankovės ištrauks kokią nors visiškai netikėtą, net lakiausioje vaizduotėje dar nesivaidenančią funkciją ar savybę.

Žinoma, visi pasvarstymai dėl „Note“ linijos reikalingumo – tik teoriniai: „Samsung“ jau oficialiai pareiškė, kad nepaisant „Note 7“ skandalo bus ir „Note 8“. Tačiau „Samsung“ save aiškiai pastatė į tokią padėtį, kad jiems reikės smarkiai pasukti galvą – kaip padaryti, kad „Note“ nuo S8 skirtųsi ne vien rašikliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius