-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artinasi standartinio ausinių lizdo galas?

Patinka jums tai ar ne, bet noras atsikratyti 3.5mm audio lizdo tampa vis populiaresnis – „Apple“ sprendimas buvo ne unikalus, o tik pirmas iš daugelio.
Ausinių lizdas
Ausinių lizdas / „Scanpix“/AP nuotr.

Organizacija „USB Implementers Forum“ paskelbė ilgai lauktas „USB Audio Device Class 3.0“ specifikacijas, suteikiančias gamintojams standartą, kuris būtinas garso perdavimui per USB-C prievadą į bet kokius įrenginius. Organizacija aiškiai nurodė šio žingsnio tikslą – leisti įmonėms pašalinti pasenusią garso jungtį.

Teoriškai tai turėtų leisti sukurti kompaktiškesnius prietaisus, geriau apsaugoti juos nuo drėgmės, suteikti aukštesnę garso kokybę ir nutiesti atvirą kelią inovacijoms bei naujoms galimybėms.

Skaitmeninis garso perdavimas reikalauja, kad pačiose ausinėse būtų speciali mikroschema. Ji leistų išplėsti ausinių funkcionalumą, pavyzdžiui, suteiktų galimybę atpažinti balso komandas. Ši technologija taip pat žada mažą energijos suvartojimą, kuris, pasak standarto kūrėjų, bus ne didesnis už dabartinį.

Be to, USB ADC 3.0 aprašo ne tik skaitmeninį standartą, bet ir palieka galimybę naudoti analoginį garsą, kuriam rezervuoti du nepriklausomi kontaktai. Kai kuriems gamintojams, ypač pradiniame etape, ši galimybė gali pasirodyti patrauklesnė, nes ji leidžia be rimtų konstrukcijos pakeitimų į ausines pridėti naujų funkcijų.

Tačiau analoginis USB-C standartas yra nepageidautinas nešiojamuose prietaisuose, kadangi jo atsisakius būtų galima daug labiau supaprastinti vidinę įrenginių architektūrą. Būtent skaitmeninis garsas „Intel“ ir kitus USB-IF dalyvius paskatino sukurti universalią USB garso sąsają. Kūrėjai pasistengė užtikrinti tik minimalų suderinamumą tarp analoginių ir skaitmeninių įrenginių tam, kad galutiniams vartotojams tai nesukeltų didelių nepatogumų.

Pagrindiniu skaitmeninio standarto komponentu taps į ausines integruoti MPU lustai, kurie bus atsakingi už garso sinchronizaciją, skaitmeninį-analoginį konvertavimą, stiprinimą, ekvalaizerio darbą, triukšmo mažinimą, aido panaikinimą ir kitas funkcijas. MPU standartą turėtų palaikyti ir „USB Audio Type-III“, ir „Type-IV“. Pastarasis numato signalo suspaudimą ir išlaiko suderinamumą su ADC 1.0 ir 2.0.

„USB-C Audio“ standarto reikalavimus atitinkantys prietaisai palaikys energetinių domenų technologiją, kuri padės taupyti baterijos energiją į miego režimą pervesdama įvairius nenaudojamus blokus, ir BADD 3.0 (basic audio device definition), kuri skirta sąveikai tarp įvairios garso įrangos. „Google“ USB DAC palaikymą į „Android“ operacinę sistemą įdiegė prieš metus, o pastaraisiais mėnesiais „Conexant“ pristatė tris „USB-C Audio“ MPU lustus ausinėms ir kitai įrangai, todėl netrukus galime sulaukti ir naudojimui skirtų produktų, palaikančių naująjį standartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius