-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Autoritetingas JAV vartotojų žurnalas pataria kol kas nepirkti naujojo „iPhone 4“ (video)

JAV vartotojų žurnalas „Consumer Reports“ išbandė savo laboratorijoje išmanųjį telefoną „iPhone 4“ ir rekomenduoja jo nepirkti bent iki to laiko, kai gamintojas išspręs antenos problemą.
„iPhone 4“
„iPhone 4“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalą „Consumer Reports“ leidžia nekomercinė amerikiečių organizacija „Consumers Union“. Jame skelbiamos įvairių prekių ir paslaugų apžvalgos ir vertinimai. Žurnalas nespausdina jokios komercinės reklamos ir nepriima nemokamų produktų pavyzdžių iš gamintojų. Taip elgiamasi specialiai, kad būtų išlaikytas maksimalus objektyvmas bei vertinimų nepriklausomumas.

Išbandę tris „iPhone 4“ aparatus, „Consumer Reports“ testuotojai skelbia įsitikinę, kad mobiliojo ryšio priėmimo problemų kelia telefono aparato antenos konstrukcija. Tuo tarpu telefono gamintoja „Apple“ oficialiai skelbia, kad aparatas tik neteisingai informuoja vartotoją apie gaunamo signalo stiprumą. Kompanija pažadėjo išleisti atnaujintą programinę įrangą, kurios algoritmas teisingai apskaičiuos signalo stiprumą, rašo newsru.com.

Maža to, iš pradžių kompanijos vadovybė tikino, kad signalo stiprumo priklausomumas nuo to, kaip vartotojas laiko aparatą rankose, būdingas bet kokiems mobiliojo ryšio tinkle dirbantiems prietaisams. Ir dar. „Apple“ nusprendė, kad problemos dėl signalo priėmimo negali būti laikomos garantiniu gedimu, todėl naujausio modelio „iPhone“ savininkai negali reikalauti, kad aparatas būtų taisomas arba pakeistas į veikiantį tvarkingai.

Gelbsti tik lipnioji juosta

Daugelis pirmųjų „iPhone 4“ pirkėjų pastebėjo keistą aparato defektą, kuris trukdo priimti mobilųjį signalą. Jeigu telefonas laikomas kaire ranka, signalas dažnai ima silpnėti, kol galiausiai visai dingsta.

„Consumer Reports“ atliko tyrimą specialioje kameroje, kurios sienos nepraleidžia radijo bangų. Kameroje buvo įrengtas siųstuvas, imituojantis bazinės mobiliojo ryšio operatoriaus stoties veikimą.

Žurnalo ekspertai išsiaiškino, kad prisilietimas prie kairės apatinės išmaniojo telefono korpuso dalies išties sukelia pastebimą signalo susilpnėjimą. Vietose, kur mobiliojo ryšio signalas ir taip silpnas,  dėl to ryšys gali nutrūkti apskritai. Analogišku būdu bandant aparatus „iPhone 3GS“ ir „Palm Pre“, nepastebėta nieko panašaus.

Kaip rašo „Consumer Reports“, „iPhone 4“ bėdą galima iš dalies išspręsti namuose – apklijuoti probleminę aparato zoną lipniąja juosta. Kita vertus, rastas trūkumas žurnalo ekpertams neleidžia rekomenduoti telefono pirkėjams, nors daugeliu kitų savybių jis lenkia konkurentus.

VIDEO: iPhone 4 Bumper Test | Consumer Reports

Kaip skelbia „Gizmodo“, kai kuriuos kitus „iPhone 4“ pirkėjus nuvylė aparato korpusas. Kaip paaiškėjo, specialiai šiam įrenginiui sukurtas stiklas „Gorilla Glass“, apsaugantis jo ekraną, nepasižymi ypatingu patvarumu, nepaisant pažadų, skambėjusių „Apple“ reklaminiuose filmukuose. Vienas „iPhone 4“ savininkas sugebėjo sudaužyti išmaniojo telefono ekraną be ypatingų pastangų – paprasčiausiai numetęs ant žemės iš pusmetrio aukščio.

Užpakalinė telefono korpuso sienelė pasirodė apskritai pagaminta iš paprasto plastiko. Kai kurių vartotojų teigimu, ji pernelyg greitai susibraižo. Tiesa „iPhone“ modeliai 2G, 3G ir 3GS taip pat negalėjo pasigirti ypatingu atsparumu subraižymams.

Be to, dalis vartotojų pastebėjo, kad naujieji, revoliuciniais laikomi, ekranai „Retina“, pasižymintys didele vaizdavimo raiška, turi geltonų dėmių arba juostų. Panašių defektų randama ir naujomis matricomis aprūpintuose kompiuteriuose „iMac“.

Ir pagaliau, kaip buvo paskelbta tinklaraštyje boygeniusreport.com, yra užfiksuotas atvejis, kai „iPhone 4“ „iškepė“ nuo perkaitimo. Tinklaraštyje publikuojamos ir tokio aparato nuotraukos, kuriose matomi apsvilę kontaktai apatinėje išmaniojo telefono dalyje, o taip pat stipriai sugadintas kabelis su išsilydžiusiu kištuku. Pasak šio telefono šeimininko, iki keisto įvykio apartas veikė tvarkingai, o perkaitimas įvyko tuo metu, kai jis vykdė telefono sinchronizavimą su kompiuteriu.

„Apple“ techninės pagalbos atstovai pareiškė, kad perkaitimas įvyko ne dėl telefono defekto, o dėl brokuoto USB kabelio. Tačiau kiti „iPhone 4“ savininkai tinklaraščio komentaruose taip pat tvirtina, kad jų telefonai irgi įtartinai stipriai įkaista, kai būna prijungiami prie kompiuterių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius