Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka mano, kad prieiga prie interneto švietimo įstaigose turi būti kontroliuojama

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nemato būtinybės atjungti internetą, tačiau galvoja, kad reikėtų kontroliuoti prieigą prie interneto švietimo įstaigose.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes visai nemanome, kad reikia kažką blokuoti, atjungti ar uždrausti. Tačiau prieiga prie interneto švietimo įstaigose turi būti kontroliuojama, kad tai būtų naudojama vien švietimo, o ne destruktyviems tikslams“, – pirmadienį Minske, pasitarime su šalies pedagogų aktyvu, sakė A.Lukašenka.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad „ypatingo pedagogų ir tėvų dėmesio reikalauja jaunimo bendravimo klausimai internete, pirmiausia – vadinamuosiuose socialiniuose tinkluose“. A.Lukašenka pareiškė, kad „nusikaltėlių rankose jie (socialiniai tinklai) gali tapti pavojingu ginklu, su ta liūdna patirtimi jau susidūrė ne viena Europos šalis“.

Baltarusijos prezidentas mano, kad reikia užkirsti kelią pastangoms įtraukti baltarusių jaunimą į neteisėtą veiklą. „Mes pastebime, kad mūsų jaunimą įtraukia į neteisėtą, antivisuomeninę veiklą. Prisiminkime praėjusių metų gruodžio 19 dienos masines riaušes po rinkimų, kai girta minia siautėjo Nepriklausomybės aikštėje. Arba nesenas mūsų tyliųjų „socialinių rinklų revoliucionierių“ akcijas“, – sakė A.Lukašenka.

A.Lukašenka su gailesčiu konstatavo, kad Baltarusijai nepavyko išvengti prievartos ir vandalizmo bangos. „Balandžio 11 dieną mūsų šalis krūptelėjo nuo baisios tragedijos Minsko metropolitene“, – priminė jis.

Aliaksandras Lukašenka pažymėjo, kad „ypatingo pedagogų ir tėvų dėmesio reikalauja jaunimo bendravimo klausimai internete, pirmiausia – vadinamuosiuose socialiniuose tinkluose“.Pasak jo, „su tuo ir dar keliais sprogdinimais susiję nusikaltėliai savo žvėriškas akcijas surengė norėdami pasismaginti, įsitvirtinti ir laimėti minutę skandalingos šlovės“. „Juk tie pabaisos augo tarp mūsų. Kodėl niekas iš tų, kurie gyveno ir dirbo kartu su jais, negalėjo jų atpažinti ir užkirsti kelią blogiui?“ – klausė prezidentas.

A.Lukašenka pažymėjo, kad „kova dėl įtakos jaunajai kartai visais laikais buvo laikoma svarbiausiu politiniu uždaviniu“. Jis sakė, kad „naujasis elektoratas“, išaugęs atviros visuomenės sąlygomis, užsienio tikrovę lygina su baltarusių ir dažnai daro skubotas išvadas“.

„Jauniems žmonėms norisi būti aktyviais įvykių dalyviais, istorijos kūrėjais. Tuo naudojasi opoziciškai nusiteikusios struktūros, kurios savo protesto akcijas vaizduoja kaip azartiškus žaidimus, kur galima gauti adrenalino“, – sakė A.Lukašenka.

„Šią padėtį reikia keisti iš esmės. Mes neturime niekam perleisti šios iniciatyvos“, – pažymėjo prezidentas.

Prezidentas mano, kad reikia „augančiajai kartai įdiegti tvirtą idėjinį ir moralinį pagrindą, kuris leistų atsispirti bet kokioms politinėms pinklėms ir provokacijoms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius