Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belaidžio interneto matavimo duomenys: kuriam operatoriui priklauso greičiausias internetas?

Startuolio „Rotten WiFi” komanda pamatavo ir palygino trijų Lietuvos mobiliųjų operatorių „TELE2“, „BITĖ Lietuva“ ir „Omnitel“ abonentų bei išankstinio mokėjimo kortelių mobiliojo interneto techninius parametrus – duomenų atsisiuntimo ir išsiuntimo greičius.
Vilniaus gatvėse
Vilniaus gatvėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mobiliojo interneto sparta išmatuota automagistralėje A1 Vilnius–Klaipėda, 21 sustojime, naudojantis vienodais matavimo įrankiais – mobiliaisiais telefonais „Samsung Galaxy S4“ su įdiegta „Rotten WiFi” programėle. 

Siekiant kuo didesnio duomenų patikimumo, kiekvienas taškas buvo ištestuotas ir įvertintas trijų matavimų vidurkiu. Mobiliojo interneto greičiai patikrinti tiek „TELE2“, „BITĖ Lietuva“ ir „Omnitel“ abonentų, tiek atitinkamai jų išankstinio mokėjimo planų „Pildyk“, „Labas“ bei „Ežys“.

Tyrimo duomenys parodė, kad greičiausią internetą Lietuvoje siūlo „Omnitel“, konkurentus aplenkę didžiojoje dalyje stotelių.

Rotten Wifi interneto ryšio palyginimas
Rotten Wifi interneto ryšio palyginimas

Matuojant išankstinių mokėjimo planų greičius, „Omnitel“ planas „Ežys“ daugelyje stotelių taip pat veikė sparčiausiai. Prasčiausias buvo „Bitės Lietuva“ internetas.

Rotten Wifi duomenys/Rooten WiFi 2
Rotten Wifi duomenys/Rooten WiFi 2

Gauti rezultatai tai pat parodė, kad greičiausias mobilusis internetas užfiksuotas Kaune, prie Rotušės aikštės, kur operatoriaus „Omnitel“ abonento vidutinis parsisiuntimo greitis pasiekė 72,73 Mbps. Tuo tarpu prasčiausias ryšys buvo automagistralėje Vilnius–Klaipėda, ties 266 kilometru.

Lietuvoje, naudojant „Rotten WiFi” aplikacija, 3G ir 4G interneto ryšys yra matuotas beveik 1900 kartų 546 vietose. Vidutinis duomenų atsisiuntimo greitis siekia 8,19 Mbps, o išsiuntimo – 3,10 Mbsp, klientų pasitenkinimo rodiklis – 4,66/10, pagal KPR (klientų pasitenkinimo rodiklis) metodą.

Lietuvių sukurta ir visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti programėlė „Rotten WiFi“ leidžia vieno mygtuko paspaudimu įvertinti bevielio ir 3G/4G interneto ryšio techninį greitį bei suteikia galimybę išreikšti savo nuomonę apie teikiamą paslaugą.

„Rotten WiFi“ aplikacija, kuri startavo šių metų balandį „iOS“, liepą paleista „Android“ ir tinklalapio platformoms, naudojamasi daugiau nei 165 pasaulio šalyse. Tinklalapio programėlė leidžia atsisiųsti žemėlapį su jau ištestuotomis interneto vietomis bet kurioje pasaulio šalyje, kur planuojama keliauti, ir juo naudotis neprisijungus prie tinklo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius