-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11 /14:36

„Bitė“ giriasi greičiausiu 4G ryšiu Lietuvoje, konkurentai juokiasi

Fredas Hrenchukas, „Bitės“ generalinis direktorius, pirmadienį pasigyrė, kad „Bitė“ pernai du ketvirčius Lietuvoje siūlė greičiausią 4G tinklą.
Frederickas Hrenchukas
Frederickas Hrenchukas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

OOKLA patvirtino, kad „Bitės“ 4G ryšys pernai antrąjį ir trečiąjį ketvirtį buvo greičiausias Lietuvoje. Pasak F.Hrenchuko, greičiausia „Bitė“ buvo ir ketvirtąjį ketvirtį, tačiau duomenys dar nėra oficialūs.

OOKLA nustatė, kad vidutinis „Bitės“ 4G parsisiuntimo greitis siekia 43,04 Mbps, o nusiuntimo – 20,88 Mbps. Antrąją vietą Lietuvoje užėmusiai mobiliojo ryšio operatorei („Omnitel“) užfiksuoti 25,91 Mbps parsisiuntimo bei 11,79 Mbps nusiuntimo greičiai, o trečiąjį rezultatą pademonstravusiai bendrovei („Tele2“) užfiksuotos 24,57 Mbps parsisiuntimo bei 10,39 Mbps nusiuntimo spartos.​

F.Hrenchuko teigimu, duomenų poreikis, taigi ir didesnio interneto greičio poreikis, auga labai smarkiai.

„Visas turinys yra HD, taigi reikia 4G, ir labai greito 4G, kad būtų maloni patirtis – niekas nenori laukti filmo, laukti videoklipo, visi nori geros kokybės“, – spaudos konferencijos metu sakė jis.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Bitės“ 4G/4G+ tinklu galės naudotis iki 90 proc. šalies gyventojų.

Didelis greitis yra „Bitės“ strategijos dalis.

„Du trečdaliai namų ūkių dar neturi gerų greičių. „Bitė“ turi puikią progą pakliūti į tuos namus, nes tai nereikalauja jokių laidų. Mes galime jiems pasiūlyti labai didelį greitį. Manome, kad tai yra didelė galimybė padidinti interneto greitį Lietuvos gyventojams“, – sakė „Bitės“ vadovas.

„Tele2”: senos naujienos

Andrius Baranauskas, „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius, aiškino, kad šie rezultatai yra senos naujienos.

„Praėjusių metų II-III ketvirčių matavimų rezultatai jau yra senovės istorija. „Tele2“ praėjusių metų lapkritį pademonstravo greičiausią mobilųjį 4G++ internetą ir pasiekė 300 Mbps duomenų parsiuntimo greitį. Toks interneto greitis jau prieinamas klientams, kurie turi 4G++ technologiją palaikančius telefonus“, – sakė A.Baranauskas.

Jo teigimu, „Tele2“ 4G tinklas apima jau 75 proc. Lietuvos teritorijos. Metų pabaigoje aprėptis artės prie 100 procentų.

151115_Tele2 4G++ interneto greitis
151115_Tele2 4G++ interneto greitis

„Omnitel“ sako, kad jie yra greičiausi

„Naujausi RRT duomenys rodo, kad sparčiausią 3G ir 4G ryšį bei plačiausią 4G tinklą Lietuvoje turi „Omnitel“, – 15min sakė „Teo“ grupės atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Pasak jo, kalbant apie bet kokius matavimus, kuriais nesiekiama sąmoningai klaidinti, svarbiausias kriterijus yra metodologinis tikslumas ir objektyvių standartų taikymas. Oficialius mobilaus ryšio greitaveikos matavimus Lietuvoje atlieka nepriklausomas reguliatorius – Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), todėl savo veikloje remiamės objektyvia informacija.   

„Klientams svarbu ne tik greitaveika, bet ir aprėptis. „Omnitel“ 4G ryšiu jau dabar dengia 85 proc. šalies teritorijos. „Omnitel“ tinklo talpą dar labiau didina ir daugelyje šalies miestų veikianti 4G+ ir aktyviai diegiama 4G++ technologija. Pagal mobiliųjų duomenų naudojimą Lietuvoje taip pat užtikrintai pirmauja „Omnitel“, – tikino A.Stasiulaitis.

Interneto, ir ne tik mobilaus, greitaveiką galima pasitikrinti naudojant ir įvairias aplikacijas. Viena tokių yra ir OOKLA, aiškino jis.

„Paskyra „Speedtest“ yra patogus įrankis parodantis momentinį greitaveikos rodiklį konkrečioje vietoje ir surenkantis juo besinaudojančių žmonių duomenis. Šie rodiklai visų pirma priklauso nuo vartotojų, kurie renkasi naudoti šią aplikaciją. Jos surinkti duomenys nėra oficialia ir patikima metodologija pagrįsti objektyvūs matavimai ir labai priklauso nuo tinklo apkrovimo, oro sąlygų, telefono aparato ir kitų parametrų“, – sakė bendrovės atstovas.

Didelis duomenų poreikis

Vartotojai, naudojantys 4G, pasakojo bendrovės atstovai, gali greičiau nei 3G vartotojai pradėti žiūrėti filmuotą medžiagą, nors skirtumas nėra žymus.

Labiausiai skirtumai pasijaučia, pavyzdžiui, žiūrint tiesiogines transliacijas, siunčiantis didelės apimties bylas ir pan.

Norint be trikdžių internetu žiūrėti HD kokybės vaizdą, reikia bent 25 Mbps parsisiuntimo greičio.

Duomenų, greičio poreikis sparčiai auga, todėl vartotojai linkę rinktis 4G internetą. Anksčiau „Bitės“ klientas vidutiniškai išnaudodavo gigabaitą, o dabar vidutiniškai per mėnesį parsisiunčia jau 2 gigabaitus duomenų.

Vaizdo klipų internetu žiūrime vis daugiau – jau 2014 m. jie sudarė 64 proc. pasaulinio interneto srauto (CISCO duomenys), o 2019 m. pasieks 80 proc.

Taip pat auga ir pačių vaizdo klipų kokybė – „Netflix“ skaičiavimais, norint be trikdžių internetu žiūrėti HD kokybės vaizdą, reikia bent 25 Mbps parsisiuntimo greičio.

Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos vadovas Gediminas Tarasevičius pastebi, kad sparta itin svarbi ir žaidžiant internetu: „Didžioji dalis žaidėjų pamėgo varžytis vieni su kitais lenktynėse, sporto rungtyse ar kituose pamėgtuose žaidimuose. Tam itin svarbus ne tik didelis interneto greitis, bet ir vėlavimo rodiklis – kuo jis ilgesnis, tuo lėčiau žaidimas reaguos į paspaudimus. O žaidimuose, kur svarbi kiekviena milisekundė, tai gali lemti prarastą svarbią akimirką, laiku neatliktą posūkį ar praleistą įvartį. Tad spartesnis internetas yra viena esminių sąlygų pergalių siekiantiems žaidėjams.“

Nauji šeimininkai​​

Gruodžio pabaigoje „Mid Europa Partners“ paskelbė, kad pardavė „Bitės“ įmonių grupę amerikiečių bendrovei  „Providence Equity Partners“.

Sandorį, kurio suma neatskleidžiama, planuojama užbaigti 2016 metų pirmąjį ketvirtį.

„Bitė“ yra išskirtinė bendrovė ir mes džiaugiamės nauja partneryste su Fredericku ir visa jo komanda. Savo ruožtu, mes atsinešame didelę patirtį, sukauptą auginant žiniasklaidos ir komunikacijos bendroves kitose rinkose. Palaikysime „Bitės“ pasirinktą strategiją ir investuosime į tolesnę jos plėtrą, išlaikant išskirtinį dėmesį klientams“, – tikino Karimas Tabetas, „Providence“ vykdomasis direktorius. 

„Nauji savininkai turi naują viziją. Jie specializuojasi medijose, telekomunikacijose. Jie turi labai gerą viziją, kaip padėti mums vystytis. Reikia palaukti ir pamatysime“, – apie naujus savininkus pirmadienį sakė „Bitės“ vadovas.

Konkurencijos nebijo

Paklaustas, kaip „Bitės“ strategiją paveiks TEO ir „Omnitel“ susijungimas, F.Hrenchukas sakė, kad jam svarbiausia yra skaidrus šių įmonių darbas.

„Visų pirma svarbu skaidrumas, kaip jie dirba, kad konkurencija būtų skaidri. Mūsų užduotis yra įsitikinti, kad tai yra skaidru“, – sakė jis.

„Bitė“ konkurencijos nebijo, mat, sakė bendrovės direktorius, turi, ką pasiūlyti.

„Mes turime aukštos kokybės tinklą ir galime konkuruoti, siūlyti paslaugas. Noriu daryti tai, ką darėme pernai, dar daugiau to“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius